Ми у Facebook
17.04.2014, 14:39

У Рівному відбувається цифрова інтерактивна виставка «Альбер Камю, 1913-2013»

З нагоди сторіччя Альбера Камю відбулося відкриття цифрової інтерактивної виставки "Камю, 1913-2013" та в рамках святкування Французької весни у нашому місті - у відділі обслуговування документами іноземними мовами Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки (РОУНБ).
Cпадщина суперечливого французького письменника дуже велика, вона включає в себе і цикл романів "Бунтівна людина", "Чума", "Сторонній" та інші, які увійшли в шкільну програму.

З нагоди сторіччя Альбера Камю відбулося відкриття цифрової інтерактивної виставки "Камю, 1913-2013" та в рамках святкування Французької весни у нашому місті - у відділі обслуговування документами іноземними мовами Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки (РОУНБ).

Рівне готується до Великодня: на деревах розквітнуть писанки

У відповідь на запитання про найцікавіші моменти заходу, організатор заходу пані Світлана Волкова із РОУНБ відповіла:

- У показаному великому художньому фільмі Камю читав свій Заповіт, суть якого от у чому: "Людина має жити по совісті". Дуже багато полеміки викликає загадкова смерть французького екзистенціаліста - є підстави вважати, що смертельну автокатастрофу для Камю влаштували спецслужби, зокрема, КДБ.

Рівненщина: ув'язнені сповідаються напередодні Великодніх свят [+Фото]

Серед експонатів виставки - серія плакатів, котрі містять відомості про основні етапи творчої діяльності письменника, документи, критичні матеріали, відеозаписи різними мовами. Оригінальна концепція виставки в тому, що знайомство з монографічними матеріалами відбулося шляхом зчитування інформації через QR-коди, отож відвідувачам нагадали обов'язково взяти свої гаджети. У презентації виставки взяли участь радник з питань культури та співпраці Посольства Франції в Україні, директор Французького інституту в Києві Ерік Тозатті, представники Рівненської обласної організації Альянс Франсез Микола Віднічук та Надія Чумак, викладачі, студенти Рівненського державного гуманітарного університету, відвідувачі бібліотеки, а також колеги по перу. Виставка триватиме до 25 квітня цього року.

- Враження від виставки хороші, розповідали вельми цікаво та "шикарно", - ділиться гостя виставки Наталія Петрівна. - І помилково вважати, що Камю цікавляться лише літні інтелектуали. Наша молодь - це приклад інтелектуальних паростків. Я вірю в їх розвиток та ріст.

Альбер Камю - це відомий французький письменник, драматург, публіцист, один із засновників екзистенціалізму, лауреат Нобелівської премії з літератури 1957 року. Cеред представників екзистенціалізму відомі також Серен К'єркегор та Жан-Поль Сартр.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ