Ми у Facebook
22.04.2014, 15:00

СБУ відновила антитерористичну операцію на Сході України

Антитерористичний центр при СБУ готовий взаємодіяти із представники місії ОБСЄ, які розпочали свою роботу в Україні та надавати їм вичерпну інформацію, забезпечивши доступ без винятку до всіх матеріалів та об’єктів.
Про це на брифінгу в СБУ сказала речник СБУ Марина Остапенко, передає УНН.

За її словами, на сьогодні пріоритет перед будь-якими військовими діями мають дії, які проводить ОБСЄ.

“І наше головне завдання – надати можливість міжнародним спостерігачам сприяти роззброєнню та зупиненню подальшої ескалації у регіоні”, - сказала Марина Остапенко.

Операція "антитерор" у Донецькій області почалася - Турчинов

Антитерористична операція триває. Головне завдання на сьогодні – це визначити периметр безпеки. Міжнародні спостерігачі мають отримати змогу особисто проконтролювати виконання Росією озвучених у Женеві заяв про звільнення адмінбудівель та здачу зброї бойовиками. У СБУ достатньо доказів, що співробітники спецслужб РФ мають безпосереднє відношення до ескалації конфлікту на Сході України. Україна, дотримуючись Женевських угод, на пасхальні свята призупинила активну фазу АТО. Проте всупереч домовленостям, вчора та позавчора озброєні правопорушники вдалися до провокацій, захопивши у заручники керівника райвідділу міліції та журналістів, при цьому вимагали за заручників зброю. Українська сторона рішуче засуджує злочини та дії диверсантів і криміналітету, які порушили чотиристоронні домовленості. Разом із тим суб’єкти АТО у взаємодії із ЗСУ продовжують заходи для рішучої протидії збройним нападам, захопленню заручників та іншим злочинам проти мирного населення. Така протидія здійснюється під повним міжнародним контролем ОБСЄ”, - сказала вона.





На правах реклами