Ми у Facebook
22.04.2014, 18:49

Конкурс «Я - журналіст!»: переможців визначено [Фото+Відео]

Завершено роботу журі міжобласного конкурсу учнівських творчих робіт "Я - журналіст!". Нагородження переможців відбудеться на початку травня у Національному університеті "Острозька академія". Більше про підсумки конкурсу - дізнайтесь далі!
Загалом на конкурс надійшло 94 роботи від учнів із п'ятьох областей України - Рівненської, Волинської, Житомирської, Хмельницької та Сумської. Цьогоріч до числа вже традиційних співорганізаторів конкурсу - а окрім Видавничого дому "ОГО" та Національного університету "Острозька академія", ними є управління освіти і науки Рівненської, Волинської та Хмельницької облдержадміністрацій - долучилось і управління освіти і науки Житомирської ОДА. Відтак, учні Житомирщини стали активними учасниками конкурсу. Так само вже традиційно географія учасників "Я - журналіста" не обмежується "базовими" областями конкурсу - якщо минулоріч вона розширилась за рахунок учасників із Миколаївщини, Херсонщини, Буковини та Закарпаття, то цьогоріч цілу добірку робіт надіслали юні журналісти із Сум.

5 років конкурсу "Я - журналіст!" - у фотогалереї OGO.ua!

Цьогоріч учасники конкурсу - а ними переважно є учні 8-11 класів - готували роботи у двох номінаціях: вже традиційній "Цікаве - поряд" (про цікавих людей або цікаві місця свого регіону) та новій "Духовність" (яка, зважаючи на постійну співпрацю організаторів із Національним університетом "Острозька академія" у сфері духовно-морального виховання молоді, перейшла із розряду додаткових, як було минулоріч, у число основних). Тематика конкурсних робіт - від розповідей про своє село чи місто до інтерв'ю з молодими і досвідченими митцями, письменниками, журналістами; від творів про духовні святині свого краю - до зворушливих розповідей про цікаві та часом нелегкі долі батьків, дідусів та бабусь учасників конкурсу. Окрім творчих робіт, учасники готували есе на тему "Чим приваблює мене професія журналіста", аби журі мало змогу оцінити мотивацію учасників до заняття журналістикою, рівень розуміння ними специфіки журналістської професії.

Як нагороджували переможців конкурсу в 2013 році



Цьогоріч, як і у минулі роки, конкурсні відзнаки отримають як володарі кількох призових місць, так і переможці у додаткових номінаціях. Організатори конкурсу сподіваються, що участь у ньому стане для багатьох майбутніх юних журналістів гарним поштовхом до подальшого розвитку в здобутті омріяної професії. Як це сталося з переможцями минулих років, значна частина яких нині вже успішно здобуває фах журналіста у провідних університетах України, а дехто - і успішно співпрацює зі ЗМІ!

Переможці 2013 року: список

Роботи учасників конкурсу і розповідь про успіхи його минулорічних переможців - уже найближчими днями на порталі OGO.ua!





На правах реклами