Ми у Facebook
22.04.2014, 23:25

Рівнян затримали за видобуток бурштину на Житомирщині

Працівники міліції області припинили підпільний видобуток бурштину у Коростенському районі Житомирщини і проводять розслідування відразу 5 кримінальних проваджень за цими фактами. На місцях подій під час кількох спеціальних рейдів було затримано близько 40 осіб, які здійснювали незаконні роботи.
Як повідомляє МВС України, за період березня-квітня працівники міліції викрили та задокументували відразу 5 випадків незаконного видобутку надр. Кожен з фактів відповідно зареєстрований та розпочато кримінальні провадження за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Під час рейдів на місцях подій було вилучено спеціальне обладнання, устаткування та транспортні засоби – загалом майже десяток різних автомобілів, стільки ж водяних мотопомп, електродвигуни, кілька сот метрів шлангів та інших інструментів.

Рівненщина: на Дубровиччині затримали 27-річного бурштинокопача [+Фото]

Серед затриманих 40 осіб – більшість жителі Рівненської області. У разі підтвердження у судовому порядку їх причетності до правопорушення чоловікам можуть загрожувати і значні суми штрафів, і позбавлення волі до 3 років.

Всі начальники міліції Рівненщини [ОГЛЯД]





На правах реклами