Ми у Facebook
26.04.2014, 13:00

Всі начальники міліції Рівненщини [ОГЛЯД]

Микола Щирук, якого кадрова комісія Міністерства внутрішніх справ обрала 18 квітня переможцем конкурсу на заміщення вакансії начальника міліції Рівненщини, вже найближчим часом може бути представлений в якості начальника УМВСУ. А поки що пригадаймо, хто очолював міліцію Рівненщини в різні роки!
На рубежі тисячоліть (до травня 2000 року) міліцію Рівненщини очолював Богдан Керницький. Згодом генерал Богдан Керницький керував міліцією Івано-Франківщини, Буковини, Одещини та Полтавщини. Нині очолює кінно-спортивний клуб "Патріот", який працює в с.Козлин Рівненського району, а його син Олексій є депутатом Рівненської міської ради, куди пройшов за списком "Фронту змін" після того, як повноваження депутата склав Юрій Вознюк, обраний до парламенту.

У Рівненській міській раді - новий депутат

Після Богдана Керницького (у травні 2000 року) міліцію Рівненщини очолив Анатолій Француз. Приїхав він у Рівне з Івано-Франківська, а Богдан Керницький відправився на його місце - керувати міліцією Прикарпаття. Перебування Анатолія Француза на чолі рівненської міліції запам'яталося передусім спецоперацією з затримання грабіжників німецького банку на автозаправці неподалік Рівного, яку генерал Француз очолював особисто. Після її успішного завершення Анатолій Француз отримав звання Героя України. А невдовзі, в червні 2002 року, - був призначений головою Волинської облдержадміністрації. До слова, брат Анатолія Француза Віталій Француз нині очолює Житомирську обласну раду.



Брат екс-керівника міліції Рівненщини очолив обласну раду

На зміну Анатолію Французу в крісло головного міліціонера Рівненщини прийшов Михайло Цимбалюк. Він очолював УМВСУ в Рівненській області два роки - з липня 2002 по липень 2004. У Рівне був призначений з посади заступника начальника УМВСУ в Тернопільській області, на Тернопільщину від нас і повернувся - відразу в крісло голови облдержадміністрації (цю посаду він займав двічі - у 2004-2005 рр. та у 2010 році). До слова, під час першого керування Тернопільщиною, одним із заступнків Михайла Цимбалюка був відомий рівненський бізнесмен Олександр Оверчук - почесний президент АТЗТ "Фірма Одяг".



Михайло Цимбалюк: В мені бореться людина і керівник

Першим після перемоги Віктора Ющенка на виборах Президента України начальником міліції Рівненщини став Григорій Зарічнюк. До слова, тодішній голова Рівненської облдержадміністрації Василь Червоній, як подейкують, хотів бачити у цьому кріслі іншого претендента - В'ячеслава Чайку, проте тодішній міністр внутрішніх справ рівнянин Юрій Луценко віддав перевагу Зарічнюку, а Чайка став його першим заступником (щоправда, на цій посаді пропрацював не надто довго, а згодом судився за поновлення). До слова, у березні нинішнього року В'ячеслава Чайку призначив начальником міліції Рівненщини нинішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, проте це рішення зустріло спротив громадських активістів, і за кілька днів Аваков скасував свій наказ. А Григорій Зарічнюк цьогоріч знову зробив спробу потрапити в крісло головного міліціонера Рівненщини, проте у "фіналі", на засіданні кадрової комісії МВС 18 квітня, поступився іншому претенденту - Миколі Щируку.



Григорій Зарічнюк ділиться спогадами про військову службу з OGO.ua

У 2005-2007 роках міліцію Рівненщини очолював Сергій Піддубний.



Сергій Піддубний отримав генеральську посаду в Києві

З грудня 2007 до березня 2010 року начальником УМВСУ в Рівненській області працював Ярослав Голомша. До слова, 18 квітня кадрова комісія Міністерства внутрішніх справ України рекомендувала Ярослава Голомшу на посаду начальника Головного управління МВС у Київській області.



Колишній головний міліціонер Рівненщини очолить міліцію Київщини

А після Ярослава Голомші начальником міліції Рівненщини став Олег Сало. На цій посаді він пропрацював трохи більше року - з березня 2010 до травня 2011 року. Згодом був радником Міністра внутрішніх справ по західному регіону України, обіймав посаду першого заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС України, очолював міліцію Івано-Франківщини, а наприкінці 2013 - на початку 2014 року був головою Львівської облдержадміністрації, ставши таким чином третім в історії рівненської міліції (після Анатолія Француза та Михайла Цимбалюка) начальником УМВСУ в області, який згодом пересів у крісло губернатора.



Олег Сало: інтерв'ю для OGO.ua

Після Олега Сала новим головним міліціонером Рівненської області став Василь Лазутко. На цій посаді він пропрацював майже три роки. Провівши масштабні кадрові чистки, нажив, певно, чимало ворогів, що "вилилося" в анонімки про Василя Лазутка на блог тодішнього міністра внутрішніх справ. Між тим, за часів Лазутка журналістів часто запрошували на спільні чергування з правоохоронцями, аби показати роботу міліції зсередини.



Головний міліціонер Рівненщини Василь Лазутко відповів на незручні запитання

На початку нинішнього року його змінив Дмитро Лазарєв, який з усіх керівників міліції Рівненщини за останні півтора десятиліття пропрацював на посаді найменше - призначений був у січні 2014 року, а вже у березні подав рапорт про відставку.



Головний міліціонер Рівненщини Дмитро Лазарєв іде у відставку

Відтоді міліція Рівненщини чекає свого керівника, і навколо крісла начальника УМВСУ в області триває відкрита і прихована боротьба... Зрештою, 18 квітня кадрова комісія МВС вирішила призначити на цю посаду Миколу Щирука. Однак офіційного його представлення на момент підготовки цього матеріалу ще не відбулось.

Микола Щирук очолить міліцію Рівненщини: перші коментарі нового призначення





На правах реклами