Ми у Facebook
24.04.2014, 16:20

У Рівному прокуратура розпочала перевірку будівництва біля Пагорбу Слави [+Відео]

Фото rivne1.tv

Прокуратура Рівненської області розпочала перевірку будівництва в районі Пагорба Слави у Рівному.
Слідчі перевірять законність надання в оренду ділянки площею 830 квадратних метрів, справність оредної плати, а також приналежність землі до об’єктів культурно-історичної спадщини, повідомили у прес-службі прокуратури м. Рівне.

Варто зауважити, що земельна ділянка, де нещодавно почалися будівельні роботи, була надана в оренду на 50 років приватному підприємству у квітні 2008-го року. За це мала сплачувати орендну плату у сумі 300 гривень за кожен квадратний метр у рік. Однак згодом було з’ясовано, що плата не надходить, відтак міська рада ухвалила рішення припинити право оренди, земельну ділянку забрати і віднести до земель запасу, а договір оренди розірвати в судовому порядку.

Проте влада міста усі суди програла.



Рівне: На місці літнього майданчика "Ліона" у парку нічого не будуватимуть

Хто та на яких підставах вирішив там будуватись, пояснив начальник міського управління земельних відносин Василь Парчук:

- Дана земельна ділянка знаходиться в оренді ПП "Офіс-дизайн". Ще в 2008 році за рішенням Рівнеради ця земля була передана їм в оренду і на підставі їхнього рішення був укладений договір оренди.

Площа орендованої цим підприємством землі близько 850 квадратних метрів. Виділена вона була під будівництво об’єкта громадського призначення. Наразі, що це буде: торговельний центр чи розважальний заклад або кафе - невідомо. Проте, за словами представників міської влади, усі законні права для будівництва в орендаря є.

Рівне: незаконно захоплену землю у парку Шевченка повернули місту

- "Офіс-дизайн" чи ще там якась назва, яку очолює Антонюк Святослав Аркадійович. Це та фірма, яка веде будівництво "Набережний квартал" називається, - пояснила Галина Кульчинська, заступник міського голови Рівного. - Вони в 2003 році, очевидно, рішенням сесії Рівнеради, на конкурсі купили право оренди під будівництво громадської будівлі. Як мені доповіли, документація у них в порядку.





На правах реклами