Ми у Facebook
27.04.2014, 18:07

Як рятуватися від кліщів?

Активність кліщів припадає на місяць травень - час, коли ми активно насолоджуємося сонячними променями після затяжної зими і прохолодною весни. Зіпсувати вельми приємний відпочинок можуть маленькі кровопивці, укуси яких небезпечні.
Фахівці радять, вибираючись на природу, одягатися в закритий одяг і взуття. Однак звучить це не дуже оптимістично з огляду спекотної сонячної погоди. Очевидно, що мало хто буде дотримуватися цієї поради. Існують і більш правдоподібні виходи з ситуації - наприклад, обробляти відкриту поверхню шкіри спеціальними аерозолями і препаратами для профілактики укусів кліщів. Такими препаратами можна обробляти і покриття наметів, якщо ви збираєтеся в похід.

Єнотоподібні собаки у лісах Рівненщини: нові подробиці

Людям, які люблять все робити заздалегідь і вже на 100 % убезпечити себе від маленьких паразитів, можна зробити щеплення. Найкраще це робити за два тижні до виїзду на природу.

Не варто панікувати! Просто своєчасно підготуйтеся і прийміть профілактичні заходи, щоб кліщ не став для неприємною несподіванкою! Відпочивайте і насолоджуйтеся природою!

Як вберегтися від міжсезонної застуди

Якщо ж сталася таки неприємність, то запам’ятайте кілька корисних порад щодо першої допомоги.

Як витягти кліща ?
Існує кілька методів вилучення кліща зі шкіри людини. По-перше, варто запам'ятати, що тільце кліща потрібно витягувати дуже акуратно без різких рухів, оскільки частина його може залишитися в шкірі, що надалі приведе до запалень і поширенню інфекції. На кліща необхідно капнути соняшниковою олією, а потім по завершенню декількох хвилин за допомогою пінцета чи петлею з нитки починати витягати проти годинникової стрілки.



І запам'ятайте - це свого роду «ювелірна робота», не робіть різких рухів, щоб не розчленувати його і не залишити частинку в шкірі. Після вилучення рану найкраще обробити йодом або будь-яким іншим дезінфікуючим засобом.

Цитата дня
Обережність важлива, але повільність небезпечна.
Ричард Бренсон

Фото: www.garmoniazhizni.com, lifesguide.ru





На правах реклами