Ми у Facebook
28.04.2014, 18:01

''Бойкот окупантів'': Як рівняни та вся Україна ігнорують російські товари [+Фото]

Громадяни України підхоплюють ініціативу бойкотування російських товарів через агресію Росії до нашої країни та "оросійщення" Криму.
Громадянський рух “Відсіч” влаштував флешмоби “Російське вбиває!” в київських супермаркетах із закликом відмовитись від товарів окупантів.

Судячи з реакції людей, готовність українського суспільства бойкотувати російські товари значно зросла. Після того, як Росія розпочала відкриту військову агресію проти України, налаштованість суспільства на бойкот російських товарів і бізнесу стала майже тотальною.



Таку ініціативу підхопили люди по всій Україні.

Міський голова Луцька закликає купувати українське. Оскільки це поповнить бюджет України.

У Рівному активісти також закликають рівнян не купувати російські товари, а власників магазинів відповідно не продавати їх.



У Львові пройшов флешмоб, учасники якого вилили в каналізацію десять пляшок російської горілки. При цьому вони тримали плакати із закликами не купувати російську горілку і не підтримувати таким чином окупантів – українською і англійською мовами.



Які російські товари продають в Україні незаконно [+СПИСОК]

Окрім бойкоту російських товарів, тривають також пікети під російськими банками. 24 квітня кілька десятків активістів пікетували відділення «Сбербанку Росії» у центрі Львова. Активісти закликали перехожих не тримати свої заощадження у російських банках, зокрема, у ВТБ і «Сбербанку», а Нацбанк, на їхню думку, повинен відкликати у цих банків ліцензії на діяльність в Україні.



14 жовтня 2013 року активісти Відсічі опублікували «Посібник учасника бойкоту російських товарів», в якому згрупували та представили за марками та видами близько 1500 товарів російського виробництва.

Для збільшення - натисніть



















Наприкінці березня з'явився додаток для пристроїв на базі Android, який сканує штрих-коди товарів і порівнює їх із базою даних.
"Якщо ти хочеш підтримати Україну - бойкотуй товари російських окупантів! Наш додаток допоможе розпізнати, де вироблено товар - в Україні, в Росії чи в інших країнах", - заназначають автори.

Бойкот російських товарів: Думка економістів

Щоб підтримати українського виробника, журналіст Юлія Савостіна пішла на цікавий експеримент. Вона цілий рік жила, купуючи винятково товари українського виробництва. Що з цього вийшло - читайте далі на OGO.ua.



Така активність та згуртованість українців дає свої результати. Зокрема, у квітні 2014 року з'явились повідомлення про те, що російські виробники через асоціацію GS1 змінюють штрих-коди з російських на штрих-коди інших країн. Окрім того, виявлені факти протиправного маскування російських товарів у деяких українських супермаркетах.

Наше – найкраще, бо наше!

26 березня 2014 року стало відомо, що за останні два тижні обсяги продажів російських товарів в Україні скоротилися майже на 40%. Підтвердили це також у Європейській бізнес асоціації, зауваживши, що російські виробники відчувають економічні наслідки бойкоту.





На правах реклами