Ми у Facebook
28.04.2014, 15:03

28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці

У 2014 році Всесвітній день охорони праці за рекомендацією Міжнародної організації праці відзначатиметься під девізом – Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві.
Відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2006 року №685/2006 «Про День охорони праці» в Україні було підтримано ініціативу Міжнародної організації праці з відзначення 28 квітня Всесвітнього дня охорони праці.

Основною метою цього заходу є привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, вшанування пам’яті осіб, які загинули на виробництві.



Актуальність цьогорічної тематики - безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві - обумовлена тим, що сьогодні хімічні речовини та їх сполуки є одними з основних, як у повсякденному житті людини, так і на виробництві.

Охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства. Саме тому важливо пам’ятати, що розвиток культури охорони праці у суспільстві – запорука збереження здоров’я працівників.

Саме тому усім працівникам, роботодавцям, майбутнім роботодавцям та працівникам, громадськості важливо пам’ятати, що людське життя - найвища соціальна цінність, і ніщо не може виправдати смерть людини.





На правах реклами