Ми у Facebook
28.04.2014, 15:43

Рівненський спортсмен став абсолютним чемпіоном України з плавання [+Фото]

Рівненські плавці якнайкраще зарекомендували себе на чемпіонаті України з плавання.
Із 23 по 26 квітня в Харкові проходили Чемпіонат України та чемпіонат України серед молоді з плавання. У змаганнях взяли участь більше 500 спортсменів із 19 областей України та Києва. Ці чемпіонати ключові в українському плаванні, адже вони вважаються відбірковими етапами до чемпіонату Європи та чемпіонату Європи серед юніорів, що відбуватимуться цього літа.



Як повідомляє Федерація плавання Рівненської області, участь в змаганнях брали й наші збірні команди. Вкотре надзвичайно вдало виступив лідер Рівненського плавання Майстер спорту міжнародного класу України Михайло Романчук. Він отримав беззаперечну перемогу на дистанціях: 400 м вільним стилем з результатом 3.51.48с; 800 м вільним стилем з результатом 7.58.53с; 1500 м вільним стилем з результатом 15.15.74, як у дорослій віковій категорії, так і серед молоді. Цим самим Михайло закріпив за собою титул абсолютного чемпіону України в стаєрському плаванні та виконав нормативи для участі в Чемпіонаті Європи серед юніорів та ІІ Літніх юнацьких Олімпійських іграх!



Окрім Михайла, на Чемпіонаті України серед молоді призові місця посіли Валерія Миронюк, яка здобула срібло на дистанції 200 м на спині, Аліна Резнік, бронза на дистанції 100 м батерфляєм та Євген Слівчук, бронза на дистанції 200 м вільним стилем.

Чудово виступила й молодіжна естафетна команда Рівненської області у складі Колесник О., Корхової А., Онисько О., Резнік А., яка здобула відразу дві бронзи на дистанціях 4 по 100 м та 4 по 200 м вільним стилем.



Президент Федерації плавання Рівненської області Павло Сергєєв заявив, що цьогорічний виступ збірних команд нашої області надзвичайно вдалий, адже загалом наша область посіла 4-те командне місце в Чемпіонаті, що є найкращим результатом за історію рівненського плавання.





На правах реклами