Ми у Facebook
29.04.2014, 12:12

Регіонали хочуть закріпити статус російської мови в Конституції

У Партії регіонів домагаються, щоб шляхом конституційних змін російська мова стала другою державною в Україні.
Партія регіонів наполягає на наданні російській мові статусу другої державної в ході конституційної реформи. Про це заявив, виступаючи в парламенті, народний депутат від Партії регіонів Валерій Писаренко.

"Партія регіонів наполягає на тому, щоб саме в Конституції було вирішено питання російської мови як другої державної", - цитує Писаренка ЛІГАБізнесІнформ.

Про необхідність таких змін заявив у Верховній Раді і голова Луганської облради Валерій Голенко. Він зазначив, що такий крок буде свідченням того, що Київ поважає і цінує мільйони своїх російськомовних співгромадян.

У Севастополі майже 100 тисяч людей зреклися української мови

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, виступаючи на відкритому засіданні Верховної Ради з обговорення змін до Конституції, заявив, що проект нової редакції Конституції має бути узгоджений всіма політичними силами до президентських виборів 25 травня.

Згідно з опитуванням, проведеним Центром Разумкова і Соціологічною групою Рейтинг, проти надання російській мові статусу державної виступають 56,5% українців.





На правах реклами