Ми у Facebook
30.04.2014, 10:08

Хто може стати Президентом після першого туру? [ІНФОГРАФІКА]

Комітет виборців України оприлюднив дані соціологічного опитування щодо президентських виборів 2014 року.
Опитування проводилося Центром соціальних і маркетингових досліджень «СОЦИС», Київським міжнародним інститутом соціології, соціологічною групою «Рейтинг» і Центром Разумкова, пише zaxid.net.

За його результатами, на президентських виборах 25 травня 48,4% тих, хто має намір узяти участь у виборах і визначився з кандидатом, готові підтримати кандидатуру Петра Порошенка.

На другому місці в президентському рейтингу – лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко з 14%.

Скільки коштують президентські дебати

Третє місце посідає народний депутат Сергій Тігіпко. За нього готові проголосувати 7,4%.

Кандидата від Партії регіонів Михайла Добкіна готові підтримати 6% опитаних, а за лідера Компартії Петра Симоненка проголосували б 5,6% респондентів.

Анатолія Гриценка готові підтримати 5% опитаних, лідер Радикальної партії Олег Ляшко отримав 4,6%.

Не досягли п’ятивідсоткової позначки Ольга Богомолець – 3,6% респондентів, Олег Тягнибок – 2,1%, Олег Царьов – 1,1%, Наталія Королевська – 0,2%.

За лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша готові голосувати 0,9%.




Моделюючи варіанти голосування в другому турі, соціологи сформували пари: Порошенко – Тимошенко, Порошенко – Тігіпко, Порошенко – Добкін.

У парі Порошенко – Тимошенко за Петра Порошенка готові голосувати 49,3%, а за Юлію Тимошенко – 12,5% опитаних. Проти обох кандидатів голосуватимуть 20,8% респондентів, не планують брати участь у другому турі президентських виборів 8,5%.


Кандидатам у Президенти заборонено роздавати календарики та ручки



Соціально-політичні настрої: квітень 2014 from Ratinggroup

Опитування проводилося 9-16 квітня 2014 року в усіх регіонах України без урахування Криму, опитано 6200 респондентів. Похибка вибірки не перевищує 0,8%.






На правах реклами