Ми у Facebook
04.05.2014, 11:30

У Данії стартує пісенний конкурс Євробачення-2014 [+Відео]

У неділю, 4 травня, в Копенгагені на сцені B&W Hallerne відбудеться відкриття міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2014. У конкурсі братимуть участь представники 37 країн-учасниць.
Девіз цьогорічного Євробачення - Приєднуйся до нас (Join Us). Перший півфінал пройде 6 травня, другий півфінал - 8 травня, а 10 травня відбудеться фінал. Про це йдеться на сайті конкурсу.

Україну на конкурсі представить Марія Яремчук, яка у фіналі національного відбіркового туру перемогла з піснею Tick-Tock. Марія виступить у другій частині першого півфіналу 6 травня.

Марія Яремчук їздила на "Нову хвилю" на гроші Ахметова



Учасники першого півфіналу вийдуть на сцену в наступному порядку: Швеція, Албанія, Ісландія, Росія, Латвія, Азербайджан, Вірменія, Естонія, Бельгія, Угорщина, Молдова, Чорногорія, Сан-Марино, Португалія, Україна, Нідерланди.



Марія Яремчук стала лідером "Нової хвилі"

У другому півфіналі, 8 травня, жереб розподілив учасників наступним чином: Норвегія, Ізраїль, Грузія, Австрія, Литва, Польща, Мальта, Македонія, Фінляндія, Ірландія, Румунія, Словенія, Білорусь, Греція, Швейцарія.

У фінал автоматично потрапляють країни "Великої п'ятірки" (Франція, Великобританія, Німеччина, Іспанія та Італія) і Данія, як країна-переможниця минулого року. До них приєднаються 20 країн - по 10 з кожного півфіналу.

Фінал Євробачення транслюватиме Перший національний 10 травня о 22.00.





На правах реклами