Ми у Facebook
06.05.2014, 10:51

Рівненщина: розпочинається збір добровольців до батальйону територіальної оборони

На базі Рівненського обласного військового комісаріату розпочали відбирати кандидатів з числа добровольців для проходження військової служби у батальйоні територіальної оборони.
Як повідомив прес-офіцер Міністерства оборони України у Рівненській області майора Олександра Гайна, підрозділ планують комплектувати на принципі добровільності.

Дислокуватися батальйон територіальної оборони буде в межах Рівненської області.



Рядовим солдатом-контрактником може стати і людина, яка не проходила строкової військової служби. Важливо лише, щоб у нього не було медичних протипоказань, пояснюють військовослужбовці. У сержантський склад прийматимуть людей із досвідом військової служби. А в офіцерський склад — людей, які закінчили військові навчальні заклади.

Рядовим солдатам обіцяють зарплати від 2 до 2,5 тисяч гривень. Офіцери ж отримуватимуть від 3 до 5 тисяч гривень.

Записатися у батальйон можна у Рівненському об’єднаному міському військовому комісаріаті за адресою: м.Рівне, вул.Грабник, 2. Черговий військового комісаріату – тел. (0362)22-13-46.

Основні вимоги до рекрутів: кандидати повинні відповідати визначеному віку, стану здоров’я, морально-психологічним якостям тощо. Після проходження комісії, особовий склад батальйону буде забезпечений необхідним речовим майном, озброєнням. Військовослужбовці пройдуть бойові навчання.

Нагадаємо, Голова Рівненської обласної державної адміністрації Сергій Рибачок 5 травня підписав розпорядження про проведення призову на строкову службу. Призов юнаків на строкову службу розпочнеться 25 травня і триватиме до 30 червня. Призиватимуть до лав Збройних сил хлопців віком від 18 до 25 років. Особливим цей призов буде й тим, що ті, хто не пройшли двох-трьох лікарів все одно можуть бути призвані на строкову службу.

Важливо - хто не прибуде до призовних пунктів у визначений час, і не надасть документів щодо права на відстрочку, буде притягнений до відповідальності згідно чинного законодавства.





На правах реклами