Ми у Facebook
06.05.2014, 10:48

Протистояння навколо пагорба Слави у Рівному [+Відео]

Влада самоусувається, активісти трощать, а забудовникам - байдуже.
Протистояння рівненської громади та забудовників на Пагорбі Слави у Рівному переросло у нову активну фазу. Анонсоване мирне пікетування будівництва сьогодні відбулося із значними змінами. Розлючена молодь просто трощила паркан навколо незаконного будівництва, втім завершити цей процес не змогла.



Утаємничені забудовники пікетувальників нині не чекали. Тому, розтрощивши частину паркану, активісти та правоохоронці потрапили на територію будівництва самовільно. Тут, оцінивши масштаби порушень, почали шукати винних. Адже із анонсованих та зданих в 2005 році Рівнерадою в оренду 8 соток землі, за парканом опинилося майже 70!

Міська влада Рівного прокоментувала ситуацію щодо будівництва на Пагорбі Слави

Правоохоронці кажуть - уся проблема в анонімності. Адже й досі не можуть знайти цього знахабнілого забудовника, що забрав собі у рівненської громади територію. Та проти нього вже відкрите кримінальне провадження за самовільну вирубку дерев та займання території.

Натомість рівненські активісти мають на це свою точку зору. Кажуть, загарбницький процес кришує міська влада, яка від вирішення ситуації самоусунулась. Тим часом молоді терпець рветься і вони беруться за ліквідацію паркану. Чи не єдиний представник забудовника цей процес вважає незаконним. Каже, тут немає ніякого будівництва.

У Рівному прокуратура розпочала перевірку будівництва біля Пагорбу Слави [+Відео]

Втім поламати паркан до кінця активістам не дали правоохоронці. Кажуть, цей процес- вже є порушенням громадського порядку. Натомість, законним шляхом вирішити цю проблему можна буде не так швидко.



Правоохоронці просять громадськість не чинити протиправних дій та дочекатися законних рішень. Кажуть, старатимуться знайти винних. Але призупинити вже і зараз зухвале захоплення землі законним шляхом, тобто до рішення суду, просто не можуть.


Фото: портал 4 влада





На правах реклами