Ми у Facebook
06.05.2014, 16:28

Голова Рівненської ОДА: «Розігнати копачів бурштину так просто не вдасться»

Про це голова Рівненської ОДА Сергій Рибачок повідомив на круглому столі "Рівненський бурштин: від мародерства до легального видобутку". Він пояснив це тим, що в людей на півночі добування бурштину лишається одним з небагатьох способів заробітку і зрозуміло, що вони від нього не відмовляться.
Очільник Рівненщини наголосив на тому, що методи, які зараз використовують для видобутку бурштину є не просто варварськими, а схожі на мародерство. Ні громада, ні держава від цього користі не має.

- Взяти і просто розігнати їх не вийде. У цих районах складна економічно-соціальна ситуація, адже у місцевих мешканців немає стабільного заборітку. Легалізація видобутку бурштину дозволить вирішити одразу кілька проблем. По-перше, люди будуть працювати офіційно. Крім того, місцеві бюджети матимуть додаткові надходження. До того, ж стане можливим вирішити екологічні проблеми, які виникають від незаконного видобутку бурштину, - пояснив ситуацію голова Рівненської ОДА Сергій Рибачок.

Сьогодні говоритимуть про видобуток бурштину на Рівненщині

Крім того, очільник області розповів власне бачення видобутку бурштину на Рівненщині. Він вважає, що спочатку фірма повинна мати спеціальний дозвіл на видобуток бурштину, потім брати собі конкретну ділянку, на якій буде працювати. Після того фірма повинна забезпечити працівників офіційним працевлаштуванням і соціальним пакетом, а в результаті видобутку платити податки в державний бюджет. За словами Сергія Рибачка, потірібно також подбати і про те, щоб видобуток бурштину був правильним з екологічної точки зору. Після видобутку потрібно відновити ділянку та подбати про зелені насадження.





На правах реклами