Ми у Facebook
06.05.2014, 17:29

У Рівному День Перемоги вирішили відзначати без параду

У відповідь на звернення громадських активістів Рівного з проханням відмінити масові заходи 9 травня у зв`язку з загрозою провокацій або ж терористичних актів з метою дестабілізувати ситуацію в Україні напередодні виборів, міський голова Володимир Хомко оприлюднив заяву про прийняте рішення обмежити формат відзначення Дня Перемоги.
Заява з приводу обмеження формату відзначення
Дня Перемоги у Рівному


Щороку 9 травня Рівне традиційно вшановує ветеранів Другої світової війни. Рівняни завжди охоче брали участь у святковий параді на честь «Дня перемоги», а вшанування полеглих воїнів на Дубенському меморіалі завжди були велелюдними. Втім цього року у зв’язку зі складною суспільно-політичною ситуацією в Україні, коли на території нашої держави проходить антитерористична операція, майже відкрито діють диверсійні групи, відбуваються сплановані провокації під час масових заходів, ми змушені в першу чергу подбати про безпеку рівнян, гостей міста, ветеранів.

Рівненщина: встановлено режим безпеки на 9 Травня

Відтак було прийнято рішення під час відзначення Дня Перемоги, обмежитися лише тими заходами, які не вимагають участі великої кількості людей.

Ми зробимо все від нас залежне аби, незважаючи на негативні обставини, гідно вшанувати подвиг всіх живих і полеглих воїнів другої світової війни, які своєю мужністю, самовідданістю, героїзмом заслужили довічну вдячність усіх мешканців Рівного.

За інформацією відділу інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівненської міської ради.





На правах реклами