Ми у Facebook
08.05.2014, 11:34

Рівняни читатимуть в «МЕТРо» з Максом Кідруком та акторами

Унікальний літературно-театральний проект «Година в МЕТРо» від Молодіжної платформи «Яскраво» та Молодіжного експериментального театру Рівного «МЕТР» знову відчиняє свої двері для шанувальників. Цього разу у рівненському «МЕТРо» читатимуть роман Максима Кідрука «Твердиня».
«Година в МЕТРо» - оригінальний проект, аналогів якому допоки немає в місті Рівне. Це платформа для взаємодії літературного і театрального, цікавих книг й акторської майстерності, що є цікавинкою в культурному житті міста.

- Проект стилізований під читання у метрополітені, адже побутує думка, що люди, які користуються київським метро, читають у ньому найбільше, в порівнянні з іншими метрополітенами в Європі, - говорить керівник проекту «Година в МЕТРо», активіст Молодіжної платформи «Яскраво» Оксана Ходорчук. - У «Годині в МЕТРо» професійні актори та аматори зачитують перед аудиторією найяскравіші уривки певного літературного твору. До уваги глядачів пропонуються цікаві книги українських авторів або ж зарубіжних авторів у якісному українському перекладі. Завдяки участі у проекті акторів професійних театрів та аматорських театральних колективів, текст сприймається яскраво та цікаво.

Керівник проекту "Година в МЕТРо" Оксана Ходорчук
Керівник проекту "Година в МЕТРо" Оксана Ходорчук


Книги для «Години в МЕТРо» Оксана обирає сама.

- Вибираю книги, які є актуальними для мене, Рівного, країни, - говорить Оксана Ходорчук. - Книги, які б я радила прочитати кожному. Книги, прочитавши які, хочеться стерти собі память і прочитати знову. Цього разу на гостей чекає унікальна «Година в МЕТРо», адже окрім акторів твір читатиме й сам автор – Максим Кідрук!

Крім слухання твору на відвідувачів «Години в МЕТРо» чекатимуть цікаві сюрпризи: гості матимуть змогу виграти подарунок від партнера проекту - книгарні "Буква +", задати запитання запрошеним акторам та автору і безпосередньо поспілкуватися з ними за чашкою смачного чаю з домашнім печивом :)



Більше інформації на сторінці заходу у соціальній мережі «ВКонтакті».

Нагадаємо, що роман «Твердиня» Максима Кідрука вийшов у світ у 2013 році, а Рівне стало одним з перших міст, де Максим його презентував.

Макс Кідрук на презентації "Твердині" у Рівному
Макс Кідрук на презентації "Твердині" у Рівному


Макс Кідрук у Рівному: "Багато людей хочуть БУТИ письменниками, але мало людей хочуть ними СТАТИ"

Роману передував ефектний бук-трейлер, який Максим зробив власноруч



Отож, помандрувати на «метро» у світ подорожей рівненського письменника Максима Кідрука й разом з ним та молодими акторами почитати уривок з його роману «Твердиня» можна буде сьогодні, 8 травня, о 19.00 у приміщенні Молодіжного експериментального театру «МЕТР» (вул. Соборна, 14а, за піцерією «Сієста»).

Вартість «жетона» у «МЕТРо» складає 15 грн, а замовити його можна за телефоном (096)9020947 (Оксана).





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ