Ми у Facebook
09.05.2014, 14:29

Україна отримає 27 мільярдів доларів фінансової допомоги

До 2020 року Україна має отримати 27 млрд доларів фінансової допомоги.
Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив експерт Open Dialog Foundation Віктор Мазярчук. Кошти будуть надані міжнародними фінансовими організаціями та окремими країнами. Надати допомогу Україні готові Канада, Японія та Сполучені Штати Америки.

Кредит МВФ: коли і скільки грошей отримає Україна

«Основна сума припаде на найближчі 2 роки. З неї 17 млрд доларів – це кошти МВФ і близько 6-7 млрд євро — кошти від Європейського Союзу. Але кошти ЄС необхідно розділяти, тому що частина – це кредит для держави, а частина грантові кошти — 1,4 млрд євро, які будуть просто подаровані Україні або надані у вигляді технічної допомоги, і біля 6 млрд євро — фінансування різних бізнес-проектів в Україні», — пояснив Мазярчук.

Україна отримала перший транш від МВФ - НБУ

Щоквартальна виплата відсотків триватиме 3 роки. Основна сума кредиту буде погашатися рівними частинами щоквартально протягом 2 років. «Україна буде розраховуватись з усіма своїми зобов’язаннями, в тому числі тими, які були раніше, до 2021 року. По факту ми вже почнемо розраховуватись, тому що Україна вже цього року має віддати дуже велику суму по зобов’язаннях, в тому числі по Міжнародному Валютному Фонду. На превеликий жаль, кошти, які ми отримаємо цього року, нам доведеться віддати», — сказав Мазярчук. Він додав, що перший транш кредиту від МВФ, як і планувалося, буде направлено на поповнення золотовалютних резервів НБУ та на фінансування дефіциту держбюджету.





На правах реклами