Ми у Facebook
09.05.2014, 22:33

Під час перестрілки на Рівненщині постраждали десятки людей, п'ятеро мають сильні поранення

фото dyvys.info

Близько 100 озброєних чоловіків таким чином хотіли встановити в селі контроль над видобутком бурштину.
У селі Олексіївка Сарненського району на Рівненщині сьогодні була перестрілка, внаслідок якої п'ять людей отримали сильні поранення, десятки постраждали.

Рівненщина: напрацьовано механізми боротьби з незаконним видобутком бурштину

Уранці в село заїхали близько 100 озброєних чоловіків на джипах, аби взяти контроль над незаконних видобутком бурштину, пише "День" із посиланням на слова місцевих жителів. Чоловіки зупинились у центрі Олексіївки та повідомляли перехожих, що від сьогодні лише вони контролюватимуть видобуток бурштину. Для більшості із селян видобуток бурштину – чи не єдиний заробіток. Тож громадою пішли на приїжджих. У сутичці чоловіки підстрелили п'ятьох осіб. Під натиском селян бойовики почали втікати та поїхали на базу, де вони жили. Селяни зуміли їх зупинити та захопили автомобілі. Під час перевірки знайшли чимало зброї, сотні російських прапорів та наліпки "Правого сектору".

"ТелеМайдан": депутати Рівнерали - про незаконний видобуток бурштину [ВІДЕО]

Після детальної перевірки справжніх паспортів з'ясували, що чоловіки – з Житомирщини та Київщини, переважно спортсмени. Кілька одиниць траспорту, на яких приїхали озброєні люди, місцеві мешканці розбили та спалили. Під час сутички заарештували з десяток бойовиків, вилучили багато автоматичної зброї. Про це повідомив депутат Сарненської райради Микола Костецький.

У жителя Рівненщини вилучили боєприпаси


Нині мешканці району взяли у кільце райвідділ міліції, де проходять допити бойовиків і вимагають чесного покарання. Інакше обіцяють штурм самих правоохоронців.

Джерело: ТСН.ua





На правах реклами