Ми у Facebook
11.05.2014, 11:29

У Донецькій області проходять одразу 4 "референдуми"

У Донецькій області почалися "референдуми". Всі вони мають неофіційний статус і формально є опитуваннями громадян, однак, організатори всіх чотирьох опитувань стверджують, що проводять саме "референдуми".

Перший "рефернедум" проводить незареєстрована громадська організація "Донецька республіка" під час якого у громадян України питають чи хочуть вони незалежності так званої "Донецької народної республіки". Напередодні даного опитування директори загальноосвітніх установ Донецької області повідомляли журналістам "Новости Донбасса", що екстемісти їх змушують під загрозою смерті організувати виборчі дільниці у приміщеннях шкіл, там же де відкриті виборчі комісії виборів президента, заплановані на 25 травня, повідомляє ТСН

Як проходить сепаратистський "референдум" на Донбасі

Другий "референдум" проводить ініціативна група громадян і він називається "За мир, порядок і єдність". За задумом ініціативної групи, жителі територіальних громад Донецької та Луганської областей висловлять свою думку щодо можливої зміни адміністративно-територіального устрою держави з подальшим включенням даних громад до складу Дніпропетровської області. На сьогоднішній день ЦВК даного " референдуму" отримав копії звернень більше 70 територіальних громад Луганщини та Донеччини до Верховної Ради України про внесення змін до відповідних нормативних актів і зміні їхньої адміністративно-територіальної підпорядкованості.

Третє опитування присвячене збереженню цілісності України.

Четверте - про те чи не бажають жителі Донецька приєднатися до Великобританії так як засновником міста Донецьк є британський підприємець Джон Юз . Місто спочатку називався Юзівка. Дані два "референдума" громадян проходять у спеціальних наметах , встановлених в різних місцях Донецької області.





На правах реклами