Ми у Facebook
12.05.2014, 10:40

Результати «референдуму» на Донбасі: Сепаратисти не готові оголосити остаточні підсумки [+Відео]

Глава Центральної виборчої комісії самопроголошеної Донецької народної республіки Роман Лягін не впевнений, що виборчкому найближчим часом вдасться сформувати офіційний підсумковий протокол "референдуму".
Про це повідомляє УНН з посиланням на українську службу "ВВС".

Тому Лягін пропонує орієнтуватися на озвучені ним попередні підсумки - 89,07% за самостійність Донецької області.

У Донецькій області проходять одразу 4 "референдуми"

"Ми планували до 15.00 місцевого часу сформувати підсумковий протокол референдуму, підписаний усіма членами Центральної виборчої комісії. Однак через напружену ситуацію в Донецькій області найближчим часом це зробити навряд чи вдасться", - наголосив він.

"У цьому зв'язку ми свідомо оприлюднили попередні результати голосування, на які ми і будемо орієнтуватися: 89,07% - за самостійність Донецької області, 10,19% - проти, 0,74% - зіпсованих бюлетенів", - зазначив Роман Лягін.

ВІДЕО референдуму в Донецьку

При цьому він не зміг назвати терміни, в які може бути складений офіційний протокол референдуму.

За словами Романа Лягіна, в будь-якому випадку, о 15.00 відбудеться чергова прес-конференція ЦВК ДНР.



Нагадаємо, на Донбасі заявили, що згідно підрахунку 100% голосів на так званому референдумі, що пройшов 11 травня у Донецькій та Луганській областях, 89,7% громадян проголосували за державну самостійність самопроголошеної Донецької народної республіки. Варто зазначити, що відповідно до українського законодавства згадане опитування не має юридичної сили і його проведення не визнає ЄС, США, ОБСЄ та низка інших країн світу. Про підтримку референдуму жодна з країн світу офіційно не висловилась.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ