Ми у Facebook
12.05.2014, 14:33

Російські ЗМІ опублікували текст, названий заявою Януковича

У заяві Янукович намагається ігнорувати наявність збройних проросійських терористів на сході України.

Російське інформаційне агентство ІТАР-ТАСС опублікувало заяву від імені зниклого екс-президента України Віктора Януковича, в якій він нібито зажадав від влади України "вивести війська з територій Донецької, Луганської, Одеської та інших областей", повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Що сказав Янукович на прес-конференції у Ростові-на-Дону [+Відео]

"Абсолютна більшість громадян, що проживають на Донбасі, вийшли на референдум і віддали свої голоси за будь-яку іншу форму державності, аби не ту, де можна безкарно назвати своїх громадян терористами і почати їх безкарно вбивати, - нібито стверджує Янукович. - Тому що межа терпіння українського народу вже настала".

"Я можу зараз визнати якісь свої стратегічні помилки, але, на моє глибоке переконання, ніколи жодна влада, ніяка кар'єра чи фінансовий успіх не варті людського життя, - зазначив Янукович. - А "кривава хунта" вже знищила більше трьохсот мирних громадян. І донині невідомо, скільки насправді загинуло дітей, яких незаконно мобілізували. Їх треба зупинити негайно. Я закликаю вас - зупиніться. Весь світ побачив, яка кількість людей прийшла на референдум. І ви можете намагатися ігнорувати його результати, але ні ви, ні Європа, ні інші країни вже не можете не визнати - що немає ніяких терористів, і ви ведете війну проти власного народу".

Янукович закликав провести референдум та виключити його з Партії регіонів

Янукович зажадав також "негайно вивести найманців і війська з територій Донецької, Луганської, Одеської та інших областей, припинити насильство і терор проти власного народу". "Те, що Ви робите з країною, громадяни бачать щодня. Точка неповернення вами вже пройдена", - підкреслив він.

Агентство не повідомляє, де і коли Янукович зробив цю заяву. Підтвердити її справжність неможливо. Раніше в департаменті контррозвідки СБУ заявили, що колишній президент України Віктор Янукович може управлятися російськими спецслужбами.





На правах реклами