Ми у Facebook
15.05.2014, 10:11

Пластуни Рівненщини відкрили таборовий сезон «Святом Весни»

На вихідних, 9-11 травня, пластуни вже традиційно відкривали таборовий сезон. Цього разу ствято відбувалося поблизу Кузнецовська та зібрало близько 80 пластунів з усієї області.
Цьогорічний окружний пластовий табір «Свято Весни – Свято Героїв» одержав назву «Кузня-2014», оскільки відбувся неподалік міста Кузнецовськ і традиційно був приурочений до Дня Героїв, що відзначається 23 травня.



Як рівнянам відпочити та отримати нові ділові знайомства одночасно

На табір з’їхалися більше 60 юнаків та 20 старшопластунів не лише з Рівного, а й зі станиць Здовбиці, Острога, Рафалівки та Кузнецовська.
Юні пластуни розташували табір у сосновому лісі й на три дні оселилися в наметах посеред соснового лісу. Розтаборувалися, покуховарили та спробували першу в сезоні їжу, приготовану на відкритому вогні та своїми руками.



На таборі діти одночасно відпочивали і навчалися. На зустрічах-гутірках пластуни вчилися в’язати вузли, орієнтуватися на місцевості за допомогою компаса, надавати першу медичну допомогу, вправлялися у стрільбі з пневматичної зброї, демонстрували знання елементів пластового однострою та команд, змагалися у квесті та проходили нелегку «смугу перешкод». Заради гартування командного духу було організовано масштабну теренову гру.



Після виснажливих денних занять під вечірніми зорями та місяцем юнацтво та старшопластуни мали змогу відпочити в колі пластової ватри, та переглянути цікаві та веселі імпрези, які підготували осередки Пласту. Звісно ж, у дружньому колі звучали українські пісні.



15 травня на Рівненщині відкриється сезон купання

Під час нічного алярму (тривоги) відбулось урочисте закриття. Юнаки та юначки за декілька хвилин вдягнули пластовий однострій та при світлі багаття по-доброму позаздрили трьом друзям, які виконали всі завдання для переведення їх в наступний ступінь «пластуна-учасника». Конончук Катерина, Боярчук Анастасія та Трофимчук Андрій склали на Прапорі України пластову Присягу на вірність Богові та Україні.

Три дні свята минули ніби один, а діти прощалися з побажаннями гарного пластового таборового літа і з вантажем емоцій та спогадів вирушили до своїх домівок.





На правах реклами