Ми у Facebook
16.05.2014, 08:00

Дітям зі Сходу сподобалась Дубенщина [+Фото]

Дубенщина приймала делегацію школярів із Східної України.
У знак підтримки та захисту цілісності нашої держави колективи загальноосвітніх навчальних закладів району активно долучаються до акції «Єдина Країна. Единая Страна», в рамках якої запросили учнів зі східних областей України на Дубенщину. Відгукнулись на запрошення вихованці Преображенської та Зорянської шкіл Томаківського району Дніпропетровської області. Про це повідомили у прес-службі Дубенської РДА.

11 травня хлібом-сіллю, теплом і відкритістю сердець зустрічали дорогих гостей учні та батьки, педагоги Іваннівської загальноосвітньої школи, вся громада села Івання. Делегацію з Томаківщини привітали начальник відділу освіти Галина Вознюк, сільський голова Світлана Бирук.

Рівне: діти - проти війни [+Фото]

Як рідних зустрічали батьки хлопчиків і дівчаток, яких на час перебування забирали у свої родини.



Після поселення в сім’ях гості познайомились з містом Дубно, відвідали Дубенський замок. Позитивні емоції дітвори від побаченого та почутого були підсилені частуванням смачним морозивом, яким гостей пригостив голова Дубенської районної ради Олександр Дехтярчук. Після завершення екскурсійної програми школярі стали учасниками квесту «Стежками пригод». Протягом вечора у стінах Іваннівської школи було гамірно: лунали щасливі дитячі голоси, сміх, тривало щире спілкування школярів, колег-педагогів.





Хмарний дощовий ранок 12 травня не зіпсував гарного настрою та планів щодо продовження знайомства делегації з історичними пам’ятками Дубенського краю. Сподіваємось, що подорож тунелями Тараканівського форту, відвідування Козацького редуту, спілкування з однолітками у Семидубському аграрному ліцеї, участь у козацьких забавах разом із школярами Вербської, Тараканівської, Іваннівської, Птицької шкіл залишаться на довго у приємних спогадах наших дорогих гостей.



13 травня відбулась захоплююча подорож до міста Лева. Високий замок, пам’ятки архітектури старого міста, аромат Львівської кави, неповторний колорит справили незабутні враження на дітей і дорослих.
Повертаючись з екскурсії, у всіх виникло велике бажання спробувати водиці із Тарасового джерела, що знаходиться у селі Підлужжя Дубенського району.

Знайди себе на інтерактивній карті "За єдність України" [+Фото]

Завершився ще один день єднання вечіркою «Україна. Мир. Дружба», на яку з подарунками для гостей завітали голова Дубенської райдержадміністрації Руслан Сивий, голова Дубенської районної ради Олександр Дехтярчук, міський голова Дубна Василь Антонюк, начальник відділу освіти райдержадміністрації Галина Вознюк.









Вранці 14 травня урочисті дзвони храму Різдва Пресвятої Богородиці села Івання скликали всю громаду на церковне подвір’я, де всіх радо зустрічав настоятель отець Володимир. Зворушливими та проникливими були його слова як батька, як громадянина, як священника. Усією громадою молилися за мир на нашій українській землі, за спокій у кожній родині, за щасливе повернення гостей до рідних домівок, дякуючи Всевишньому за можливість познайомитись, подружитись і тим самим зміцнити нашу ЄДИНУ УКРАЇНУ.






На правах реклами