Ми у Facebook
18.05.2014, 09:22

Долучіться до акції «Рівненщина піднімає прапори»! [+Фото]

Ще з початку березня в Україні оголошено безстрокову акцію "Україна піднімає прапори". Зважаючи на останні суспільно-політичні обставини, жителі Рівненщині продовжують цю ініціативу. Державними прапорами люди прикрашають свої балкони, вікна, а також встановлюють їх на в'їздах у міста і села краю.
7 березня в Україні стартувала безстрокова акція «Україна піднімає прапори». Вона стала своєрідною відповіддю тому триколірному безглуздю, яке твориться сьогодні на Півдні та Сході країни.

Зініціювали акцію активісти у соціальних мережах. Вони пропонують всім бажаючим просто повісити національний прапор у себе на балконі, на вікні, прикріпити до автомобіля і цим продемонструвати свою громадянську позицію.

Гуляючи обласним центром, можна помітити, як люди на своїх балконах, вікнах вивісили державні стяги. Над заправними станціями, підпримствами та державними установами майоріють синьо-жовті прапори.



У Рівному відбудуться Музейні гостини

Так, Рівненська обласна державна адміністрація з ініціативи голови Сергія Рибачка, однією з перших долучилася до акції, встановивши біля приміщення величезний державний прапор України. Також, відповідне розпорядження було надіслано у районні державні адміністрації та структурні підрозділи та управління Рівненської ОДА.

Нині чи не найбільший у Рівному державний прапор вивішений на башті Рівненського льонокомбінату. Розміри прапора-рекордсмена - 4 на 5 метрів, а древко має завдовжки 8 метрів. Автором "рекордного" задуму є власник Рівненського льонокомбінату Олег Червонюк. Прапор виглядає особливо ефектно у темну пору доби, коли підсвічується.



Ініціативу підняти державні прапори перейняли і мешканці села Грушвиця, що у Рівненському районі. В’їзди до села відтепер позначені не лише дорожніми вказівниками, а й національною символікою. Величезні синьо-жовті стяги на 8-метрових флагштоках, які встановили днями, першими зустрічають усіх відвідувачів Грушвиці.

Встановлення національних прапорів при в’їзді до міст чи сіл ще кілька місяців тому сприймалося б як само собою зрозуміла річ, до якої нарешті дійшли руки влади, комунальників чи дорожніх служб. Сьогодні ж це – вияв громадянської свідомості, патріотизму і конкретної суспільної позиції. Саме тому ініціативу мешканців Грушвиці підтримав депутат Рівненської облради Юрій Супрунюк, який допоміг їм втілити цю ідею. Відтак Грушвицька сільська рада має у своїй власності два флагштоки із прапорами, а усі подорожні, що їдуть трасою Київ-Чоп,– хорошу порцію патріотичного настрою.



Наразі використання національної символіки – свідоме рішення і модний тренд українців. Тож на цій хвилі у нас цілком може прижитися приклад розвинених країн Європи та США, де прапор країни – це гордість нації, при чому – не музейна, а жива і популярна. Можливо, Грушвиця стане тільки першим пунктом відліку, який розпочне «парад стягів», щонайменше, по всій Рівненщині. Тим більше, надто витратним чи дуже складним встановлення прапорів у населених пунктах не назвеш, а допомогти з організаційними моментами залюбки погодяться уже «досвідчені» мешканці Грушвиці та Юрій Супрунюк.



У Рівному відбудеться безкоштовна «Сімейна фотосесія»

Якщо і ви самі долучилися до партіотичного флешмобу чи помітили прапор у сусідньому селі, місті чи просто у когось на вікні чи балконі, то не будьте байдужими. Сфотографуйте його і надішліть на електронну адресу редакції: info@ogo.ua.

Разом ми зможемо ще раз продемонструвати, що ми – громадяни України не тільки за написом у паспорті. І разом ми створимо галерею національної свідомості та єдності "Рівненщина піднімає прапори"!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ