Ми у Facebook
19.05.2014, 18:03

СБУ заарештувала рахунки Януковича, Якименка, Захарченка і Курченка

Загалом заарештовано 56 рахунків, що належать оточенню колишнього президента і йому самому.
Служба безпеки України заарештувала рахунки екс-президента Віктора Януковича, екс-глави СБУ Олександра Якименка і колишнього глави МВС Віталія Захарченка, а також Сергія Курченка. Про це сьогодні, 19 травня, повідомив на прес-конференції глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Список найбільших російських активів в Україні: бізнесмени та їх компанії

"Арештовані рахунки, в кількості 25 рахунків, Сергія Курченка, 11 персональних рахунків Віктора Януковича в Україні, дев'ять рахунків Захарченка, колишнього міністра внутрішніх справ, 11 рахунків колишнього глави СБУ Якименка", - сказав він. Наливайченко зазначив, що мова йде про гроші і золото. На думку СБУ, заарештовані кошти і цінності повинні бути передані до Держбюджету.

Тим часом у Мін'юсті заявляють, що на повернення коштів, незаконно виведених за межі України Віктором Януковичем та його оточенням, підуть роки, пише censor.net.ua.

Хто і що належить до "Сім'ї" Януковича

"Я буду відвертим: те, що умовно стосується коштів, які заарештовані в Україні - і компаній, і приватних осіб - це питання буде вирішено більш швидко, тому що тут компетенція безпосередньо наших національних правоохоронних органів, які можуть застосувати заходи з конфіскації, - сказав міністр юстиції Павло Петренко. - Що стосується коштів в інших країнах, то тут процес буде тривалішим. Не можна обманювати суспільство, що ці гроші за два-три місяці будуть повернуті. Це питання років - це не питання місяців".

Стали відомі прізвища громадян Росії та України, які потрапили під санкції ЄС

Уже є перші попередні дані про схеми виведення бюджетних коштів у державному секторі на суму близько 65 млрд грн, в яких були задіяні 12 міністерств.





На правах реклами