Ми у Facebook
20.05.2014, 13:31

У Донецьку гудуть сирени: почалася акція "Голос Донбасса" [Фото+Відео]

Сотні тисяч людей вийшли сказати "ні" насильству, хаосу і бандитизму в регіоні.
Сьогодні опівдні в містах Донбасу можна було почути гудки сирен і сигнали клаксонів.

До його проведення напередодні закликав олігарх Ринат Ахметов.
О 12 годині на підприємствах Ахметова та інших, які підтримали їх, включили гудки сирен.

Сотні тисяч людей вийшли на мирну акцію "Голос Донбасса" проти дестабілізації ситуації на Донбасі, насильства і хаосу, бандитизму і мародерства.

Так, в Єнакієвому співробітники Єнакіївського металургійного заводу виступили за стабільну роботу промисловості Донбасу.

У місті Зугрес мітингували співробітники Зуївської ТЕС. Близько 600 людей вимагали повернути мир у регіон. Потрібно відзначити, що вийшла тільки частина зміни, так як з техніки безпеки, роботу станції зупиняти не можна.

У центрі Донецька люди розповіли, що вимагають світу і негайного роззброєння незаконних формувань, розблокувань залізниці та захоплених будівель, звільнення заручників. Мітингувальники відзначили, що виступають за розвиток промисловості в рамках єдиної України. Людей активно підтримували автомобілісти, які голосно сигналили.



Центральний собор Донецька підтримав протест подзвоном. Після цього до собору примчала група озброєних терористів і зажадала видати їм священика, що бив у дзвони.

На Донецькому металургійному заводі працівники та їх родини заявили: «Ми не хочемо, щоб озброєні люди сіяли страх і паніку». До акції також приєдналася УПЦ МП, яка розташована на території підприємства. Рівно о 12:00 в церкві дзвонили в дзвони. Учасники акції кажуть, що гудки і дзвін звучатимуть щодня опівдні, поки в регіоні не настане мир.



Показово, що підприємства сусідньої Дніпропетровської області підтримали жителів Донбасу.

На "Донбас-Арені" вивісили прапор України і показали звернення Ахметова.



За матеріалами: Українська правда, ЛІГАБізнесІнформ, "Сегодня"





На правах реклами