Ми у Facebook
20.05.2014, 14:28

Забудовникам на рівненському Пагорбі Слави «світить» кримінальна слава

Гучний скандал навколо незаконного будівництва на рівненському Пагорбі Слави викликав гнів та обурення у громадських активістів, пересічних громадян та, найголовніше, правоохоронних структур.
Від 30 квітня в провадженні слідчого відділу Рівненського МВ УМВС знаходяться матеріали досудового розслідування, які внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом самовільного будівництва будівель на незаконно зайнятій земельній ділянці на території Пагорбу Слави в обласному центрі, чим завдано значної шкоди її законному розпоряднику за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 197-1 та ч. 1 ст. 246 КК України.

Протистояння навколо пагорба Слави у Рівному [+Відео]

На сьогоднішній день слідчі вже з’ясували, що земля потрапила до рук нинішнім власникам за рішенням Міської ради ще у листопаді 2005 року. 9 років тому був проведений конкурс з надання в оренду земельної ділянки площею 830 кв. метрів на вул. Київській з числа земель, що належать до зелених насаджень загального користування, і за матеріалами інвентаризації обліковуються за об’єднаннями парків культури і відпочинку.

ФОТОФАКТ - На будівництві на пагорбі Слави у Рівному відновили паркан [+Фото]

На початку квітня 2006-го конкурсна комісія з надання в оренду земельної ділянки за вище вказаною адресою вирішила визнати переможцем конкурсу приватне підприємство – фірму «Офіс–дизайн».

У квітні 2008 року Рівненська міська рада, в особі її тодішнього секретаря Юрія Торгуна та директора ППФ «Офіс-Дизайн» укладають договір про надання в строкове платне користування на 50 років цю ж земельну ділянку для будівництва та обслуговування закладу громадського харчування. Однак, працівники ДСБЕЗ УМВС стали на заваді.

У міліції заявляють, що зловмисники відповідатимуть ще й за незаконну вирубку дерев, адже порушили вимоги Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого постановою КМУ №1045 від 01.08.2006 року. Зокрема, працівники державної екологічної інспекції у Рівненській області спільно із представниками Рівненської міської ради провели обміри та встановили, що зловмисники в цілому здійснили порубку 69 дерев різних порід.

Міська влада Рівного прокоментувала ситуацію щодо будівництва на Пагорбі Слави


Вже визначений розмір заподіяної шкоди - майже 109 000 гривень.

Досудове розслідування триває.

За матеріалами СЗГ УМВС в Рівненській області.





На правах реклами