Ми у Facebook
22.05.2014, 13:45

Депутати Рівнеради просять голову ОДА вплинути на будівництво на Пагорбі Слави

22 травня голови фракцій Рівненської міської ради надіслали голові Рівненської ОДА Сергію Рибачку колективне звернення, у якому просять його взяти ситуацію із незаконним будівництвом поблизу Пагорба Слави під свій особистий контроль з метою недопущення незаконних дій забудовника.
Депутати Рівнеради сподіваюся, що завдяки особистому контролю голови можна буде зупинити незаконні дії забудовника.

- Звернутись до Вас змусила ситуація, що склалася навколо будівництва в районі пагорбу Слави в місті Рівному. Будівництво, земельну ділянку (площею 830 м² на вулиці Київській з числа земель, що належать до зелених насаджень загального користування і за матеріалами обліковуються за об’єднанням парків культури та відпочинку), під яке Рівненска міська рада виділила ще 8 років тому (рішення №1756 від 30 листопада 2005 року), викликало в місті шквал справедливої критики, протестів та нарікань мешканців. Адже забудовник зайняв більшу площу від виділеної землі, здійснив вирубку дерев та розпочав будівництво без будь-яких дозвільних документів, - йдеться у зверненні, повідомляє відділ інформаційно-аналітичного забезпечення Рівненської міської ради.

Рівненські активісти хочуть прибрати незаконне будівництво на Пагорбі Слави

Звернутися до очільника області міських обранців змусило те, що контроль за використанням земель у місті Рівному покладено на Державну інспекцію сільського господарства в Рівненській області, а контроль над будівництвом здійснює Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Рівненській області. Відтак, місто позбавлене будь-яких інструментів впливу на забудовників.

А активісти не хочуть чекати рішень влади, вони хочуть провести вже завтра, 23 травня, "Суботник" на Пагорбі Слави.

Рівнерада наклала мораторій на будівництво на Пагорбі Слави

- О 18 годині відбудеться суботник - прибирання незаконного будівництва поруч із зупинкою "Обласна лікарня". З собою активісти просять брати з собою рукавички та інструменти для демонтажу паркану, - повідомляють у групі організації "Бойовий молот".





На правах реклами