Ми у Facebook
23.05.2014, 12:44

Держслужбовцям, науковцям і прокурорам на 10% урізали пенсії

Цим категоріям також припинять видавати одноразову виплату у розмірі 10 пенсій. Для вчителів та лікарів цю норму буде збережено.
Починаючи з 1 травня, пенсії державним службовцям, у тому числі народним депутатам, науковим працівникам та прокурорам призначатимуть із розрахунку 70% від заробітної плати, а не 80%, як було раніше.

Рівненщина: як виплачують пенсії за травень 2014 року

Як повідомляє УКРІНФОРМ, про це на брифінгу в четвер, 22 травня, розповіла заступник голови правління Пенсійного фонду України Валентина Никитенко.

"Із 1 травня при зверненні про призначення пенсій державним службовцям, науковцям, прокурорам, народним депутатам розмір пенсії призначається у розрахунку 70% від отримуваної ними заробітної плати", - зазначила керівник Пенсійного фонду.

Уряд змінює пенсії: кому та як?

Крім того, за її словами, цим категоріям населення також припинять видавати одноразову виплату у розмірі 10 пенсій. Водночас для вчителів та лікарів за умов наявності у жінок 30 років, а в чоловіків 35 років стажу роботи в державних чи комунальних закладах освіти або охорони здоров'я, цю норму буде збережено.

Фото: ZN





На правах реклами