Ми у Facebook
25.05.2014, 15:08

Чим здивує рівнян РІВЕРСАЙД?

Мрієте жити на березі річки — і при цьому користуватись усіма принадами цивілізації? Одночасно відчувати затишок поряд із недоторканою красою природи — і близькість до центру міста? Відтепер така можливість є — у Рівному вже зовсім скоро постане житловий комплекс “РІВЕРСАЙД”!
“Що в цьому цікавого і особливого?” – чую голос скептика. Що ж, перш ніж довідатись більше про унікальний для Рівного будівельний проект, давайте для початку взагалі розберемось із ситуацією на ринку житлового будівництва у нашому місті. Тоді й стане зрозуміло, в чому саме — унікальність “РІВЕРСАЙД”. Отже, як і яке житло обирають рівняни? І чи мають вони можливість задовольнити свої побажання вже сьогодні?

Новобудови — у фаворитах

Перший, як нині модно говорити, тренд ринку — житло в новобудовах. Залишились у 90-х роках минулого століття часи, коли найпрестижнішим житлом вважались квартири в центрі міста, незалежно від віку і стану будинку. Їх спочатку купували за шалені гроші, а потім зазвичай чи не відразу ж розпочинали також дороговартісний ремонт і перепланування. Адже інфраструктура будинків, як і планування квартир, зведених кілька десятиліть тому (про “хрущовки” взагалі мови немає), м'яко кажучи, залишає бажати кращого.

Ситуація змінилась із поступовим розвитком та наповненням ринку первинного житла. Простіше кажучи, коли на будівельних майданчиках Рівного знову з'явилися крани, а на бігбордах наввипередки почали рекламувати новобудови. Тоді цілком логічно і прогнозовано з'ясувалось очевидне — нове житло краще за старе.

Пояснення тому просте. Сучасні технології будівництва, енергозберігаючі матеріали, дизайнерські рішення — все це дає добрячу фору будівельним “ноу-хау” часів Радянського Союзу. Недарма ж іще й за Союзу найпрестижнішими були квартири за так званими “чеськими” чи ще якимись закордонними проектами — у Європі, навіть соціалістичній, якості життя приділяли більше уваги ще тоді.

Рівненщина: чому школи не зацікавлені в економії тепла?

І коли нині маєш справу з новим житлом, спорудженим за сучасними проектами і технологіями з використанням знову ж таки сучасних будівельних та опоряджувальних матеріалів і дизайнерських рішень — усвідомлюєш не лише перевагу нового над “беушним”, а й зменшення ваги такого критерію вибору як місце розташування житла.

Аргументи знову ж таки лежать, як мовиться, на поверхні.
По-перше, у порівнянні з часами СРСР та першим пострадянським десятиліттям, кількість власників автомобілів у Рівному зросла не те що в рази, а в десятки разів. А компактність Рівного дозволяє дістатись автомобілем чи не будь-якої точки міста якщо не за чверть години, то за півгодини — точно. То яка різниця, чи в районі Театральної площі ваше помешкання, чи, приміром, неподалік автовокзалу?

По-друге, сьогоднішній мікрорайон чи, як ще кажуть, “спальний район” – не просто набір однотипних “коробок”, як у відомих кадрах на початку фільму “Іронія долі”. Супермаркети і кафе, відділення банків і дитсадки, школи і торговельні центри — все це є не лише в умовному прямокутнику “Покровський — базар — облдержадміністрація — парк Шевченка”. Соціальна і торговельно-сервісна інфраструктура Рівного в наш час розвинена більш-менш рівномірно. До того ж, будівельні компанії, які пропонують рівнянам житло в новобудовах, доволі часто й самі звертають увагу на інфраструктуру, яка йтиме “у комплексі” з майбутнім будинком. Нині поряд із новобудовою можна навіть таку саму новеньку церкву побачити!

Отже, житло в новобудові — у тренді, натомість район розташування — менш важливий.
Але це ще не все...

Нагородили кращі підприємства Рівненщини [Фото+Відео]

Ближче до природи

Чули про екопоселення? Ініціативні групи людей, які прагнуть жити ближче до природи, об'єднуються і облаштовують своєрідні “острівці” нової екологічної культури, яка може включати в себе безліч складових — від споживання енергії з альтернативних джерел і заборони використання пестицидів і отрутохімікатів до обмежень у вживання м'яса й шкідливо обробленої їжі. Подібні проекти для України поки що не є масовими, хоча для світу в цілому це вже давно не новина. Але зараз мова про інше. І в нашій державі загалом, і в нашому регіоні зокрема чим далі тим більше людей замислюються над тим, щоб облаштувати своє житло ближче до природи.
Чому — тут багато пояснень не потрібно. Приємніше дихати з вікна пахощами дерев і квітів, аніж викидами вихлопних газів автомобілів. Комфортніше виходити у двір до водойми чи квітучих дерев, аніж до смітників, які, до того ж, з'явились тут не з твоєї волі. Зручніше дивитись, як встає сонце над річкою, аніж на те, як паркується сміттєвоз чи “викашлює” їдкий дим вантажний бус чи “фура”, яку власник залишає просто під вікнами під'їзду багатоповерхівки. Так вже створили нас Господь Бог і матінка-природа, що природні, притаманні людству споконвіків стихії сонця, вітру, землі й води — ближчі і зрозуміліші нашим організмам і нашим душам, аніж усе те, що народжене у штучних джунглях асфальту й пластику.

Добре, коли є можливість побудувати власний будинок десь за містом. Але для цього потрібно вдало поєднати багато чинників — і підходящу земельну ділянку знайти (недарма стільки скандалів точиться щодо “земельних” рішень наших місцевих депутатів), і фінансовий ресурс для будівництва акумулювати неабиякий (особливо зважаючи на те, що мова не лише про “коробку”, а й про комунікації), і, в разі, якщо не маєте змоги будувати майбутнє житло власноруч, організувати та контролювати тривалу роботу команди людей, які все це замість вас зроблять. Коротше, питання загалом вирішувані, але не з простих.

Як варіант — хата в селі, яка дісталась у спадок від родичів. Але тут вже ні місце не обирають, ні стан будинку. Та й не кожному випадає навіть така можливість. Тим більше, що ми все ж таки говоримо насамперед про нове житло. І про житло у Рівному.

Отже, підсумуймо: хочеться жити ближче до природи. І при цьому — комфортно і сучасно.

Як же поєднати все те, що “в тренді” на ринку (новобудова + екологічність), і чого прагне душа? (А прагне вона простого людського “жити комфортно”). Де знайти оптимальне і доступне поєднання всього того, що вписується в уявлення про “житло мрії”?

Рівненщина: через кризу склади деревообробного заводу переповнені


Вихід є, або Екскурсія на будмайданчик


Ми знайшли у Рівному таке поєднання “два в одному”. І зветься це будівельне диво – “Ріверсайд”.

Riverside, у перекладі з англійської, – це набережна. “РІВЕРСАЙД” по-рівненськи – це інноваційний проект для нашого міста: чи не вперше в самому центрі Рівного будується не просто будинок, а повноцінний житловий комплекс з власною інфраструктурою. Тут є все необхідне для затишного життя.

До чого тут набережна, спитаєте? Все просто! Житловий комплекс “Ріверсайд” якраз і пропонує рівнянам квартири на набережній. Мова — про набережну річки Устя в районі залізничного вокзалу. Житло у зручному та затишному центрі міста, споруджене за сучасними будівельними технологіями — ось що пропонує рівнянам “РІВЕРСАЙД”.

"Гетьман Виговський" - 7800 грн. за метр квадратний, "Набережний квартал - 5800 грн. за квадратний метр, "РІВЕРСАЙД" - 5200 грн. за квадратний метр. Доступне житло у Рівному!

Квартал, що стане окрасою центру Рівного, розташований на березі річки Устя з облагородженою прибережною зоною. Для відпочинку вас та ваших сусідів по будинку тут будуть облаштовані спеціальні місця. Вийшов на двір — і відразу відчув себе ніби за містом. Хоча насправді в 5 хвилинах — готель “Мир”, поряд — загальноосвітня школа № 21 і дитсадок, кафе і ресторани, банки і супермаркети... Такого поєднання сервісу і спокою в центрі міста ви ще не зустрічали! Побувавши днями на будівельному майданчику, ловиш себе саме на такій думці!

Поки що на місці, де постане красень-“РІВЕРСАЙД” – лише розпочинаються будівельні роботи. Робітники, яких зустріла на місці спорудження майбутнього будинку, переадресували мою журналістську допитливість менеджеру компанії-забудовника, який саме навідався в епіцентр майбутнього будівництва. І представник будівельної компанії мою цікавість трішечки задовольнив. Розповів, що “РІВЕРСАЙД” у Рівному – це п'ять секцій затишку, спокою і тиші для тих, хто цінує комфорт. “Ваш майбутній будинок споруджуватиметься виключно з надійних матеріалів з суворим дотриманням будівельних норм, – переконував мене молодий чоловік. – Фасад виконується з облицювальної цегли. Краси і вишуканості будинку додадуть панорамні вікна. А огороджена територія з обмеженим режимом доступу стане запорукою спокою та безпеки і для вас, і для ваших сусідів”.

Залишаючи будмайданчик, зловила себе на думці: у такому будинку справді хочеться жити! “РІВЕРСАЙД” або просто “квартири на Набережній” – це реально круто!






На правах реклами