Ми у Facebook
26.05.2014, 10:40

Траса Київ-Чоп на Рівненщині залишиться без освітлення

Через значну заборгованість, невиконання договірних зобов’язань та згідно із Законом України “Про електроенергетику”, Правил користування електричною енергією ПАТ "Рівнеобленерго" з 27.05.14 вимушене провести припинення електропостачання об’єктів освітлення автодороги М06 «Київ-Чоп», що належать КП «Будінвестсервіс».
Підприємство «Будінвестсервіс» не виконує умови договору на користування електричною енергією в частині оплати. Загальний борг по оплаті спожитої електроенергії на сьогоднішній день складає близько 800 тис грн, невиплати тягнуться з лютого. Протягом травня, у зв’язку з відсутністю оплат та продовженням споживання електроенергії, можливе нарощування заборгованості до 1 млн грн.

Усвідомлюючи важливість безперебійного забезпечення електроенергією об’єктів освітлення автодороги та їх вплив на безпеку руху, особливо у зимовий період, ПАТ «Рівнеобленерго» неодноразово уникало обмежень поставок електроенергії на дані об’єкти.

Однак, як стверджує помічник Голови правління з питань зовнішніх зв'язків ПАТ «Рівнеобленерго» Андрій Пермяков, накопичена заборгованість значно впливає на фінансову діяльність нашого підприємства, позбавляючи нас можливості проводити оптові закупівлі електроенергії у ДП «Енергоринок», невиконання фінансових зобов’язань перед оптовим ринком електроенергії неминуче потягне за собою порушення договірних умов і з іншими споживачами, які вчасно і в повному обсязі розраховуються за спожиту електроенергію.

ПАТ "Рівнеобленерго" готове до будь-яких законних заходів, аби уникнути обмеження постачання електроенергії споживачам-боржникам, якщо споживачі висловлюють бажання та реальні наміри погасити свій борг.

Керівництво «Будінвестсервіс», обласна адміністрація, адміністрації відповідних районів, Територіального управління МНС України у Рівненській області, служба автомобільних доріг в Рівненський області, прокуратура та МНС України в Рівненській області були попередньо проінформовані про можливість припинення електропостачання об’єктів освітлення автодороги М06 «Київ-Чоп», але реальних кроків щодо погашення заборгованості не було вжито.

Згідно з чинним законодавством відповідальність за всі можливі негативні наслідки, в т.ч. і екологічні, спричинені примусовим обмеженням електропостачання, покладається на КП «Будінвестсервіс».
Стосовно обмеження об’єктів траси, просимо звертатись до відповідних служб КП «Будінвестсервіс».

Довідка OGO.ua

Дорога М06 «Київ-Чоп» проходить на території Радивилівського, Дубенського, Рівненського, Здолбунівського, Гощанського та Корецького районів Рівненської області.

Попередження про припинення освітлення через заборгованість на цій ділянці траси відбувається не вперше. До таких заходів ПАТ "Рівнеобленерго" вдавалось у грудні 2012 року. Але практично одразу після попередження про можливе відключення частину боргу погасили.

Після 10 смертей чиновники пообіцяли освітлювати міжнародну автомагістраль на Рівненщині

Тоді обурені селяни з с. Крупець у Радивилівському районі через відсутність освітлення перекривали міжнародну трасу, адже у темну пору доби там загинуло 10 людей.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ