Ми у Facebook
26.05.2014, 14:38

Працівники Дубенської виховної колонії жорстко поводилися із засудженими?

23 травня представники Секретаріату Уповноваженого з прав людини разом із представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні відвідали Дубенську виховну колонію. Під час її моніторингу була отримана інформація про жорстоке поводження із вихованцями.
Всього було опитано віч-на-віч біля 50 вихованців. Моніторингова група отримала інформацію про систематичне побиття та жорстоке поводження з неповнолітніми з боку окремих представників адміністрації колонії. Ця інформація була негайно донесена до Уповноваженого з прав людини та заступника Генерального прокурора України.

На Рівненщині розшукують убивцю, який зарубав жінку в кафе

Управління зв'язків із громадськістю та інформаційних технологій Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини повідомляє, що для проведення перевірки до колонії прибула група слідчих прокуратури на чолі із заступником прокурора Рівненської області, які відразу почали опитувати вихованців. Цього ж дня відомості про кримінальне правопорушення були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією «Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, яке супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування» (ч. 2. ст. 365).

На Рівненщині біля Хрінників озброєні чоловіки напали на рибалку та його малого сина [+Фото]


Хід розслідування Уповноваженим з прав людини взято на особистий контроль.

Прес-служба прокуратури Рівненської області інформує, що всього надійшло від вихованців колонії 19 скарг. Працівники прокуратури за цим фактом розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст. 365 КК України за фактом перевищення службовими особами Дубенської виховної колонії Управління Державної пенітенціарної служби України в області влади.

Прокурор області Сергій Кубрак також взяв на особистий контроль хід розслідування.





На правах реклами