Ми у Facebook
30.05.2014, 12:37

У Рівному дозволи на придбання та носіння зброї видавали з порушеннями

Органи прокуратури Рівненщини провели перевірку додержання в регіоні вимог законів, які регулюють обіг зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів. За її результатами виявлено низку порушень у сфері дозвільних процедур.
Зокрема, встановлено численні випадки використання громадянами зброї на підставі дозволів, у яких закінчився термін дії, а також особами, які раніше притягувалися до адміністративної відповідальності. Для прикладу, з’ясувалося, що мають дозвіл на носіння та використання травматичної зброї та спецзасобів 17 членів одного із громадських формувань Сарненського району з охорони громадського порядку, які притягувалися до відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень.

Прикордонники відбили атаку терористів і затримали машини зі зброєю [+Фото]

Наведене свідчить про недостатній контроль органами внутрішніх справ за видачею дозволів на придбання, зберігання, носіння і використання громадянами зброї, а також своєчасною реєстрацією та зняттям її з обліку.

Виявлено також порушення у діяльності органів охорони здоров’я.
Зокрема, Здолбунівською центральною районною лікарнею без документального підтвердження відсутності у людей наркологічного або психічного захворювань видано в цьому році 17 медичних довідок для отримання у подальшому дозволів на зберігання та носіння зброї, повідомляє прес-служба прокуратури області.

На Рівненщині біля Хрінників озброєні чоловіки напали на рибалку та його малого сина [+Фото]

Крім того з’ясовано, що при видачі відповідних довідок медзаклади області діяли на підставі наказу управління охорони здоров’я Рівненської обласної державної адміністрації, який ще у 2012 році втратив чинність. Проте посадові особи зазначеного управління, на яких законодавством покладено здійснення контрольних повноважень на вказаному напрямі, не вжили заходів до пролонгування строку його дії.

Враховуючи, що зазначені порушення негативно впливають на стан законності на території регіону, прокуратура Рівненської області внесла документи реагування керівникам Управлінь МВС України в області та охорони здоров’я Рівненської обласної державної адміністрації.
Всього за результатами проведених перевірок у зазначеній сфері прокурорами внесено 18 подань про усунення порушень вимог законів, причин та умов, що їм сприяють. За результатами розгляду документів реагування до дисциплінарної відповідальності вже притягнуто 6 посадових осіб.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ