Ми у Facebook
01.06.2014, 09:39

Прогноз погоди для рибалок у Рівному: червень-2014

Червень порадує рибалок відмінною погодою: якщо до 6 числа йтимуть дощі, то починаючи з середини і до кінця літа буде сонячно майже на всій території України, опади очікуються зрідка.

Червень - період нересту багатьох риб: з 15 числа починається нерест ляща, червонопірки і сома, а вже ближче до кінця місяця нерестяться карасі, коропи і уклеї.

Нерест у Рівненській області: строки заборони вилову риби

До 15 червня найкраще рибалити в ранковий і вечірній час, так як в спеку апетит у риби падає. Ловити судака найкраще на малька. Можна, звичайно, і на черв'яка або м'ясо линючого раку. Хлібний м'якуш, опариші і черв'яки підійдуть для улову карасів. Також можна чекати непоганого улову щуки, судака і окуня.

Якщо ви вирішили порибалити на озері, то головним трофеєм для вас буде, звичайно ж, судак. Його найкраще вудити на живця.
Після 15 числа риба стає більш вибагливою. Це пояснюється тим, що в цей час вилітає поденка - улюблені ласощі риб, яке вони ні в якому разі не проміняють на будь-які насадки.



З 20 червня, незважаючи на те, що водойми наповняться рибою, вона буде вдосталь ситою, тому рибалка буде досить складною. Про улов більшої риби простим любителям краще взагалі не мріяти, так як великі трофеї під силу тільки найбільш наполегливим і спостережним рибалкам.

Чемпіон Світу з лову риби на мормишку з льоду Іван Щевич: "Перемогу здобули потом та кров’ю"

Необхідно також підмітити, що риба буде краще клювати в похмурі дні, ніж сонячні. Кльов буде сильнішим після коротких гроз, а їх у цьому місяці буде достатньо немало.



За матеріалами: pogodnik.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ