Ми у Facebook
01.06.2014, 11:13

В Україні вже у десятому банку ввели тимчасову адміністрацію

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 30 травня ввів тимчасову адміністрацію в "АвтоКразБанку", терміном на 3 місяці - до 29 серпня 2014 року.
Про це повідомили у прес-службі фонду, пише Економічна правда.

Згідно з повідомленням, фонд ухвалив рішення про запровадження тимчасової адміністрації в банк на підставі постанови правління Національного банку №320 від 30 травня 2014 року "Про віднесення публічного акціонерного товариства "АвтоКрАЗбанк" до категорії неплатоспроможних".

17 банків підозрюють у фінансуванні сепаратистів

Нагадаємо, що Фонд гарантування 29 травня запровадив тимчасову адміністрацію в "Західінкомбанк", 26 травня - в "Південкомбанк", 22 травня - в "Промекономбанк", 24 квітня - в "Інтербанк", 14 березня - в банки "Форум" і "Меркурій", 3 березня - в "Брокбізнесбанк" і "Реал Банк", 17 січня - в банк "Даніель".

Таким чином, "АвтоКрАЗбанк" став десятим банком, у якому з початку поточного року запроваджено тимчасову адміністрацію. Фонд призначив тимчасовим адміністратором банку Володимира Третьяка.

Які банки збанкрутували після Майдану ІНФОГРАФІКА

За інформацією фонду, в період тимчасової адміністрації вкладники банку можуть одержати кошти за депозитами, термін дії яких закінчився, і за поточними рахунками, з відсотками на дату визнання банку неплатоспроможним, у межах 200 тисяч гривень.

У той же час, у фонді підкреслили, що подача заяв на виплату коштів до початку і в період роботи тимчасової адміністрації законодавством не передбачена, виплата коштів здійснюватиметься за списками вкладників, які формує уповноважена особа Фонду гарантування.





На правах реклами