Ми у Facebook
01.06.2014, 12:35

Як правильно проріджувати буряки [+ПОРАДИ]

За посівами буряка, як і за посівами інших культур, потрібно доглядати. Тому ділянки, де росте буряк, необхідно регулярно і своєчасно обробляти. Це стимулює ріст рослин. Я розповім про невеличкі секрети догляду за ним.
Буряк достатньо вимогливий до умов зростання. Найбільшу шкоду посівам буряка приносять бур’яни і грунтова кірка.

У перші кілька тижнів буряк росте повільно, а бур’яни дуже активно, і вони можуть заглушати сходи. Тому прополку буряків роблю відразу ж після появи сходів. Якщо на грунті утворилась кірка - розбиваю її, вона перешкоджає доступу кисню до коренів рослин. Грунт рихлю та розпушую, але роблю це між рядками посівів. Коли сходи буряків ще маленькі - поливаю, але виключно теплою водою. Надалі поливаю лише тоді, коли тривалий час немає дощу.

Частіше прополку поєдную з проріджуванням. Від густоти посіву залежить величина майбутніх коренеплодів та їхній смак. Великі коренеплоди найчастіше виявляються менш смачними. Найкращий баланс між смаком і розміром буряка досягається в тому випадку, коли між рослинами в рядку відстань близько 10 см.



Як обрати та купити якісну розсаду помідорів: поради рівненським городникам

Проріджую буряк тричі: перший раз - з появою перших 2-3 листочків, на відстані 3-4 см, другий - коли в рослин буде 4-5 лисктів (це приблизно через два чи три тижні) і коренеплід досягне діаметра 3-5 см, на відстані до 6 см. Останнє проріджування роблю в серпні, відстань між буряками до 10 см. Вирвані бурячки використовую в їжу.

Коли садити огірки у відкритий грунт: поради рівненським городникам



Проріджую бурячки після дощу або поливу - так рослини набагато легше витягнути з землі і за ними не потягнуться сусідні. При проріджуванні в першу чергу видаляю слабкі рослини, які запізнюються в розвитку. А якщо при проріджуванні вириваю гарні рослини, то використовую їх як розсаду. Висаджую на вільну ділянку, але перед тим обриваю нижні листочки.

Тетяна Мельничук: "Дача для мене - не просто сад і город..."

Щоб коренеплоди були більш солодкими, роблю підживлення з кухонної солі. В 10 літрах води розчиняю 1 столову ложку солі і поливаю рослини. Але не під самий корінь, а на відстані приблизно 10 см від коренеплодів. І так 2–3 рази за сезон.

Гарного Вам врожаю!





На правах реклами