Ми у Facebook
02.06.2014, 11:46

Луганські прикордонники готові стояти до кінця, бо підкріплення немає [+Відео]

Терористи намагаються захопити військову частину на околиці Луганська. Обстріл ведеться з обох боків – з житлових кварталів та пустиря поблизу.
Зараз терористи підтягують міномети, великокаліберні кулемети і готуються до більш масованої атаки.

Луганські прикордонники самостійно вже більше шести годин відбивають напад терористів. За попередніми даними, прикордонний загін під Луганськом атакують до 500 бойовиків.

Начальник відділу з питань взаємодії із ЗМІ Держприкордонслужби Олег Слободян розповів , що обстріл не припиняється ні на хвилину. "Терористи підтягують міномети, великокаліберні кулемети і готуються до більш масованої атаки. Дії бойовиків вказують на те, що вони готуються до захоплення загону та воюватимуть до останнього", - розповів він.



"Щодо втрат терористів, виходячи з того, що ми візуально могли спостерігати, це п'ять убитих і вісім поранених бойовиків. З нашого боку - близько 10 поранених прикордонників", - додав Слободян.

Слободян також розповів, що терористи почали підтягуватися до прикордонзагону дрібними групами з 12 години ночі, а безпосередня атака почалася о 4:00 ранку. Щодо допомоги з боку сил АТО або Міноборони, Слободян зазначив: "На даний момент ніякої підтримки немає". Єдина реакція АТО - вранці в район бойових дій був висланий винищувач, який, зробивши два кола, полетів.

"Незважаючи ні на що, прикордонники зброї не складуть, і будуть оборонятися до кінця. Чотири години тому прикордонники включили по гучномовцях гімн України і обороняються під гімн", - підкреслив Слободян.

Ініціатор "Інформаційного опору" Дмитро Тимчук пише: "Інформація про те, що авіація АТО "розсіяла терористів", не підтверджується".
За йогро інформацією, серед терористів 5 загиблих та 8 поранених.

З боку українських прикордонників, за даними Тимчука, – 7 поранених, 3 з них тяжко.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ та Українська правда.





На правах реклами