Ми у Facebook
02.06.2014, 12:02

На Рівненській АЕС розпочався ремонт енергоблока № 4

1 червня о 7.49 був відключений від мережі для проведення планово-попереджувального ремонту енергоблока №4 Рівненської АЕС. Ремонт вважається капітальним та розрахований на 65 діб.
Як повідомили з прес-центру РАЕС, наразі на енергоблоці тривають операції за Програмою зупинення. Під час ремонту, крім перевантаження ядерного палива, заплановано виконати капітальні ремонти реактора, турбогенератора, компенсатора тиску, капітальний та середні ремонти парогенераторів, капітальні та поточні ремонти головних циркуляційних насосів. В ремонт включені й надрегламентні роботи, спрямовані на підвищення безпеки, зокрема, заміна елементів системи внутрішньореакторного контролю, які відпрацювали свій ресурс.

Рівненська АЕС розширює міжнародну співпрацю

Напередодні, 31 травня о 21:21 підключенням до мережі енергоблока №3 (ВВЕР-1000) завершився його планово-попереджувальний ремонт, який тривав з 28 березня. Під час ремонту виконано усі заплановані роботи, а саме:
перевантаження ядерного палива; середній ремонт реактора; середній ремонт турбіни; поточний ремонт компенсатора тиску; поточні та капітальний ремонти парогенераторів; капітальні та поточні ремонти головних циркуляційних насосів; середній ремонт генератора. Також була виконана низка надрегламентних робіт, спрямованих на підвищення безпеки та за Програмою управління старінням. Серед них: обстеження технічного стану обладнання реакторного відділення; заміна вимикачів 6кВ каналів системи безпеки, систем важливих для безпеки, загальностанційних блочних систем власних потреб.

Рівненську АЕС захистять від ймовірних землетрусів





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини