Ми у Facebook
05.06.2014, 13:42

У Рівному покажуть виставку художника, картини якого полюбляє новий Президент України

Персональна виставка українського художника Василя Красьохи «Сакральність буття» в галереї європейського живопису «Євро-Арт» відбудеться вже завтра, о 16:00.
З творчістю Василя Красьохи, відомого українського художника, рівняни уже мали змогу познайомитися у 2005 р. Нинішня виставка робіт, що презентується у центральному залі галереї європейського живопису «Євро-Арт», є знаковим підсумком творчих переживань художника у попередні (2010-2013) роки. Надрив свідомості спровокував митця до образного бачення незримих зв’язків між земним і небесним буттям людини. Йому вдалося на рівні утаємниченого священного дійства зафіксувати на полотні велич і трагедію повсякденної праці поліського селянина. Адже Волинське Полісся (народився В.Красьоха 1954 р. у селі Хр’яськ Маневицького району), є тією кореневою матрицею духовності, що повсякчас нуртує душу художника.

У Рівному презентували світлини дітей, позбавлених батьківського піклування "Чия крихітка?" [Фото+Відео]

В експозиції представлено 15 картин, що виконані на полотні розміром 92х96 см в олійній техніці. Серія картин створена за сюжетами головних православних свят із заломленням на буденність життя селян.



Член Національної спілки художників з 1984 р. Василь Красьоха є автором багатьох сотень тематичних картин, які зібрані в окремі серії, як то «Карпати», «Волинь», «Крим», «Корч», «Ікони», «Квіти», «Архітектурний пейзаж». Але найсильніше духовне сприйняття світу в художніх образах митець виразив у пейзажах, що представлені в експозиції галереї «Євро-Арт» під спільною назвою «Сакральність буття». Ця тема надзвичайно зацікавила й новообраного Президента України Петра Порошенка, який нещодавно придбав нову картину художника «Адам і Єва», щоб розмістити її у своїй оселі. Це й не дивно, адже роботи Василя Андрійовича у своєму естетичному вираженні є надзвичайно багатими за змістом та кольоровими містеріями і мають потужну енергетичну наповненість та духовну глибину.

У Рівному пенсіонери читали поезію, співали з хором «Верес» та вітали іменинницю [Фото+Відео]

Виставка стала можливою завдяки співпраці галереї «Євро-Арт» з мистецтвознавцем Миколою Бендюком із НУ «Острозька академія».

На презентацію запрошені живописці, культурно-мистецька та наукова еліта Рівного, Острога і Львова. Виставка триватиме з 5 червня по 17 серпня 2014 р.





На правах реклами