Ми у Facebook
05.06.2014, 20:34

У Рівному відзначили найкращих школярів [+Відео]

736 учнів Рівного здобули 1254 перемоги на олімпіадах і конкурсу-захисту МАН.
У цьому переконалися ще раз учасники свята «Рівненські таланти», яке вперше було підготовлено Центром роботи з обдарованими учнями. Дійство відбулося 4 червня 2014 року в Палаці дітей та молоді для 277 учнів-переможців обласних та всеукраїнських етапів олімпіад та конкурсу-захисту МАН, їх батьків, педагогів, керівників навчальних закладів міста.

Сприяла створенню атмосфери взаєморозуміння, підтримки інтелектуальної праці і прес-конференція з міським головою Володимиром Хомком. 18 учнів із 28, які були присутні на прес-конференції, - вже випускники, тому мали чим похвалитися, адже здобули чимало перемог.

Міський голова Володимир Хомка та його заступник Галина Кульчинська привітали учасників свята та вручили їм фотоальбоми, де розміщені світлини кращих з кращих, тих, хто здобуває славу освіті Рівного.

У Рівному зібрали речі для дитячих будинків

Для більшості школярів, присутніх у залі, досягнення нових висот у навчанні – престижно, навіть модно. Тому і не дивно, що з року в рік зростає кількість переможців у інтелектуальних змаганнях на олімпіадах та МАН. Цьогоріч маємо 1254 перемоги різного рівня, 28 учнів вибороли 30 всеукраїнських перемог.

Лідером серед закладів освіти, які підготували переможців, став ПМЛ «Елітар» (директор Желюк О.М.). У них перемог різного рівня – 326, це більше, ніж учнів у закладі, адже кожен із них написав і захистив декілька науково-дослідницьких робіт або змагався не в одній олімпіаді.

Для таборів Рівненщини потрібно більше реклами [+Відео]

Традиційно мають багато досягнень вихованці РГГ (директор Макарчук З.В.), в цьому році у них найбільше перемог на всеукраїнському рівні – 4. Учні СпШ №15 (директор Істоміна С.Я.) здобули 3 перемоги у фінальних етапах олімпіад; по 2 перемоги мають в НВК «Колегіум» (директор Куделя П.І.), СпШ «Центр надії» (директор Шенкнехт О.В.), ЗОШ №27 (директор Харів Б.Я.), НВК №19 (директор Верхова І.С.).

Результативно попрацювали педагоги загальноосвітніх навчальних закладів №11, 13, 18, 22, 28, РГ «Гармонія», РУГ та ПДМ.
Серед них – Агунович Володимир, учень 11 класу ЗОШ №27, який здобув 14 перемог міського та обласного рівнів, а також 2 перемоги всеукраїнського рівня.

Сопронюк Тетяна, випускниця НВК «Колегіум», визнана найкращим знавцем української мови та літератури не тільки у місті, області, а й в Україні, тому що посіла перші місця на заключних етапах олімпіади та конкурсу-захисту МАН. Не відстає від неї Брик Ірина, учениця 10 класу ЗОШ №22, яка здобула на олімпіаді з української мови і літератури ІІ місце; в цьому навчальному році вона була стипендіатом Кабінету Міністрів України.

Випускник НВК № 2 «Школа-Ліцей» Рудик Ілля не зрадив своїй традиції, яку започаткував ще з 8 класу: перемагати своїх однолітків з Рівненщини та усієї України на олімпіаді з історії. У цьому році він виборов ІІІ місце. Упродовж декількох років Шокарєв Олексій, учень ЗОШ №11, тримав першість за кількістю перемог у олімпіадах і МАН; цьогоріч має 10 перемог. Статус випускника звузив коло його інтересів: тепер улюблені предмети - хімія та біологія. Саме тому в заключному етапі конкурсу-захисту МАН виборов ІІ місце.

До уваги абітурієнтів: Де у Рівному отримати реєстраційний номер облікової картки платника податків

Кінда Віталій, випускник ПМЛ «Елітар», за минулорічні досягнення отримував стипендію Президента України і голови обласної державної адміністрації. Зараз на його рахунку – 11 перемог міського, обласного рівнів та ІІІ місце у МАНі всеукраїнського масштабу.



Начальник управління освіти Василь Харковець, вітаючи учасників свята, нагадав народну мудрість про те, що «розумним ніхто не родився, а навчився». Завдяки самовідданій праці керівників закладів, педагогів при допомозі та підтримці батьків освіта міста Рівного є однією з кращих в області.

Особливі слова подяки педагогам та батькам проголосили від учасників свята випускник ЗОШ №11 Шокарєв Олексій та учениця 10 класу ЗОШ №28 Попова Катерина, адже всі знають, що «і купа книг не замінить доброго вчителя», «шануй учителя, як родителя».

Учнівську еліту міста вітали кращі художні колективи ПДМ: ансамбль естрадної пісні «Вітамін», ансамблі спортивного танцю «Ритм», сучасного танцю «Лайт», народного танцю «Дружба».





На правах реклами