Ми у Facebook
09.06.2014, 16:31

Рівне: стела на перехресті Дубенської та Соборної стала жовто-блакитною [+Фото]

Рівняни часто обговорювали те, що на перехресті вулиць Соборної та Дубенської на стелі майорить прапор Радянської України. Місцеві мешканці вирішили виправити це і намалювали на пам'ятнику прапор України.
Ось що про цю подію написали у групі "Наше Рівне" у соціальній мережі ВК:

"Я не знаю історії українського синьо-жовтого прапору і я не знаю, що означають його кольори. Більше 20 років він асоціювався у мене з не зовсім українською державою-бутафорією. Більше поваги викликав червоно-чорний прапор УПА та навіть махновський. Я скептично ставлюсь до перевертання кольорів, що пропагують вже багато місяців люди, які вкладають в прапор занадто багато містичного змісту, оскільки не можливо перевертаннями покращити долю, її потрібно заслужити. В січні дивним чином на стеллі мав з’явитись червоно-чорний, проте все змінилось, коли тіла десятків патріотів на Майдані в Києві, Одесі, Донецьку були загорнуті саме в синьо-жовтий прапор, коли на прапорі носили бруківку до передової, коли солдати пішли в бій з синьо-жовтими нашивками і не зганьбили прапор, і повернулись додому накриті ним. Немає сумніву , що під цим прапором народилась нова Україна і з ним у руках вона піде в майбутнє, а його кольори означають для мене - воля і гідність".

На Рівненщині на один жовто-блакитний міст стало більше [+Фото]

Рівненський журналіст Олександр Мельничук на своїй сторінці у фейсбук розповів, що активісти втілили в життя те, що потрібно було уже давно зробити:

"Ця стела знаходиться на перехресті Дубенської та Соборної. Чесно кажучи, я думав що в один прекрасний день її чекатиме доля пам'ятників леніну. Хоча ці дві українки на стелі мені завжди чомусь подобались, а на присутність радянського герба я уваги не звертав. І ось сьогодні побачив такий креатив) Тло стели стало жовто-блакитним! Гарно й патріотично! Не знаю хто це зробив, але дуже дякую що не зруйнували. Слава Україні!"

Такий вигляд стела мала до...



А так виглядає після.






На правах реклами