Ми у Facebook
10.06.2014, 13:47

Що буде з курсом долара в Україні цього літа?

Економічних передумов зростання курсу національної валюти України в даний час немає. Макроекономічна статистка з кожним місяцем стає все гірше. У травні інфляція досягла позначки в 6,9%, а золотовалютні резерви НБУ в черговий раз обновили історичний мінімум.
Продовжує знижуватися обсяг промислового виробництва, крім цього зафіксовано зниження обсягу роздрібних продажів на 5% в порівнянні зі значеннями травня 2013.

Фінансовий аналітик Альпарі Олександр Михайленко у коментарі виданню Finance.UA наголосив, що важливо розуміти, що початок співпраці з МВФ є лише першим кроком на довгому і непростому шляху реалізації численних реформ і не може розглядатися як панацея для національної економіки.

Кредит МВФ: коли і скільки грошей отримає Україна

Гривня торгується за правилами вільного ринку, і її девальвація безпосередньо пов'язана з дестабілізацією ситуації на південному сході України.

Складно говорити про зміцнення курсу на тлі активних бойових дій. Поки на Донбасі звучать автоматні черги, гривня буде залишатися під тиском і жоден зовнішній кредит цього не виправить.

ТОП-13 банків з відтоку вкладів населення ІНФОГРАФІКА

Населення витрачає менше, ніж раніше, що свідчить про відсутність впевненості у завтрашньому дні. Для стабілізації курсу необхідне відновлення довіри до національної валюти і банківських депозитів. Без стабілізації обстановки в Донбасі говорити про зростання курсу гривні немає сенсу.

Україна отримає 27 мільярдів доларів фінансової допомоги

У найближчі кілька місяців курс, найімовірніше, буде коливатися в районі позначки в 11.5 - 12 грн за долар з перспективою подальшого ослаблення національної валюти. Крім цього, будуть залишатися широкими спреди між цінами купівлі і продажу долара і євро.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ