Ми у Facebook
10.06.2014, 16:43

Головою Адміністрації Президента став мультимільйонер Борис Ложкін +ДОСЬЄ

Президент України Петро Порошенко призначив керівником Адміністрації Президента колишнього власника медіахолдингу UMH Group, мультимільйонера Бориса Ложкіна.
Відповідний указ (№519/2014) оприлюднений у вівторок, 10 червня, на сайті Президента. Керівником Адміністрації Президента став Борис Ложкін.

Раніше указом №508/2014 Порошенко звільнив Сергія Пашинського від тимчасового виконання повноважень голови Адміністрації Президента України і указом №509/2014 звільнив Олега Рафальського з посади заступника голови АП.УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №519/2014.

Прес-секретарем Порошенка став журналіст «5 каналу» Цеголко

Досьє

Борис Ложкін - український підприємець, засновник UMH group, мультимільйонер, що входить до списку 30-ти найбільш впливових медіаменеджерів СНД, член правління «WAN».

У 1986 році закінчив харківську середню школу № 99. Закінчив Харківський державний педагогічний інститут за спеціальністю «Російська мова і література» (1990–1994) та Міжнародний інститут гуманізації та розвитку (США) за фахом «менеджер вищої ланки управління» (1990–1992).

З 1985 року (у віці 14 років) паралельно з навчанням почав журналістську кар'єру в якості позаштатного кореспондента газет «Ленінська зміна» та «Вечірній Харків». У 1988 році став штатним журналістом газети «Вечірній Харків», спеціалізуючись на кіно, телебаченні, а також інтерв'ю з радянськими зірками.

У 1989 року розпочав свою підприємницьку діяльність, створивши в Харкові торгівельну мережу з продажу газет і журналів. А вже через рік Ложкін вклав свої перші гроші в комерційну газету АТВ і став головним редактором видання.
Бізнес-діяльність

Навесні 1994-го року Борис Ложкін зібрав редакцію та розпочав підготовку до випуску газети «Теленеделя», перший номер якої вийшов 27 жовтня того ж року у Харкові. Видання стало першою в Україні газетою телегідом. Менше ніж за рік, йому вдалося вивести «Теленеделю» на національний рівень: газета стала виходити в Києві, Запоріжжі та Дніпропетровську.

У 1998 році Ложкін підписав контракт на видання газети «Аргументи і факти» в Україні. Згодом в партнерстві з ПриватБанком став видавцем газети «Комсомольська правда в Україні». Видання вперше побачило світ у 1999 році.

Анатолій Юхименко розбудовуватиме проект Льовочкіна?

У 2002 році підписав контракт з групою Lagardere (Франція) про початок мовлення в Україні радіостанції «Європа плюс» (у партнерстві з Геннадієм Боголюбовим).

В 2005 році Ложкін розпочав видавництво журналів «Теленеделя» та «Футбол» у Росії.

У 2006 році започаткував низку медіа проектів, серед яких і найпопулярніший нині український сайт про футбол — Football.ua.

2008 року під керівництвом Ложкіна Український Медіа Холдинг першим серед українських медіа-компаній провів приватне розміщення на Франкфуртській фондовій біржі, отримавши $ 45 млн за 15% акцій і отримавши капіталізацію в $ 300 млн.

В 2011-му році Борис Ложкін підписав контракт з компанією Forbes Media, який дає право видавати в Україні журнал Forbes.

В 2012-му році Ложкін об'єднав інтернет-активи з KP Media (контролювалася Петром Порошенком) та «Медіа групою Україна» (Рінат Ахметов) в компанію United Online Ventures.

Того ж року уклав договір про стратегічне партнерство з видавничим домом Conde Nast (США), у 2013 році розпочавши в Україні видавництво журналу Vogue.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ