Ми у Facebook
11.06.2014, 11:07

У Луцьку нагородили «Праведників народів світу»

Посол Ізраїлю вручив почесні відзнаки родинам українців - волинян та рівнян, які рятували євреїв у роки Другої світової війни.
У вівторок, 10 червня, у приміщенні Луцької міської ради Надзвичайний і Повноважний Посол Ізраїлю в Україні Реувен Дін-Ель нагородив «Праведників народів світу» - українців, які у роки Другої світової війни, ризикуючи своїм життям, рятували євреїв від знищення.

Звання «Праведник народів світу» посмертно удостоїлися мешканці Ковеля Іван та Оксенія Барбарук, їхній син Іван, а також Іван та Текля Масло. Окрім того, звання надали жителям села Коршів Луцького району Сергієві і Вірі Мосійчукам. З рук посла Ізраїлю нагороди отримували представники їхніх родин.

Також нагород посмертно удостоїлися Федір і Горпина Жигадло з Рівненської області та Михайло і Зоф'я Печені з Тернопільщини.



«Це не просто медаль, це справді від свого серця. І я дуже надіюсь, що це буде тривати доти, поки ми не знайдемо всіх праведників, і допоки не буде віддана честь всім праведникам» - сказав посол Ізраїлю під час церемонії вручення.

На церемонії були присутні представники міської та обласної влади, зокрема голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт, повідомляє ВолиньPost.

Довідка
Почесне звання «Праведник народів світу» заснував парламент (кнесет) Ізраїлю. Ним нагороджують людей різних держав, які у трагічні роки Другої світової війни рятували єврейський народ. Звання праведників народів світу отримали вже понад 2400 українців. Україна посідає четверте місце у світі за кількістю праведників, поступаючись Польщі, Нідерландам і Франції.





На правах реклами