Ми у Facebook
14.06.2014, 18:22

Літо-2014: на Шацьких озерах кількість відпочивальників зашкалюватиме

Туристичний сезон лише розпочинається, але експерти вже прогнозують туристичний бум на озерах Волині та Рівненщини, зокрема на Шацьких озерах.
Волиняни розповідають, що Світязь манить туристів лікувальною водою з вмістом мінералів, сосновими борами, свіжими ягодами та копченими вуграми і може скласти реальну альтернативу відпочинку у Криму, передає телеканал zik.

Поки що туристичний сезон у Шацьку лише розпочався, тож відпочивальників ще небагато, але господарі садиб і пансіонатів посилено готуються до їхнього приїзду.

Тур вихідного дня: як поєднати активний відпочинок та інтелектуальні ігри?

У селах навколо озера Світязь майже в кожній хаті здають в оренду кімнати. Ціна житла залежить від умов. Хтось куховаритиме сам, хтось може харчуватись у місцевих їдальнях. Для найвибагливіших господарі самі готують домашній обід, звичайно ж, за додаткову плату.

Ціна на проживання на Шацьких озерах коливається від 60 грн (тримісна кімната, ціна за 1 місце) до 1200 грн (котедж з басейном) за добу.

Є категорія туристів, про яких донині дбають профспілки. У місцевих базах відпочинку збереглися чисті і охайні кімнати ще з радянським шармом. Такі умови проживання й коштують дешевше – 30-50 грн.

Мандруємо Рівненщиною: відпочинок, оздоровлення та паломництво

«Клієнти бувають різними: одні хочуть тиші, інші – навпаки більш шумні. У нас відпочивають люди із Києва та інших далеких областей. Стараємось максимально викластись, щоб усім було комфортно», – розповіла власниця приватної садиби Олена Романівна.

Пропозицій у Шацьку вистачить для усіх відпочивальників. Місцеві розповідають, що за сезон тут буває понад сто тисяч туристів.





На правах реклами