Ми у Facebook
16.06.2014, 18:06

«Спрощенці» Рівного поповнили казну на 25,5 млн грн

За п’ять місяців поточного року «єдинники» сплатили до казни міста 25,5 мільйонів гривень єдиного податку. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року темпи росту доходів місцевих бюджетів склали 109,9%.
Найбільший внесок у наповнення казни зробили приватні підприємці, що працюють на спрощеній системі оподаткування. Завдяки їм бюджет отримав 18,7 млн грн, що на 1,9 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року. Понад 6,8 млн грн доправили до казни юридичні особи-платники єдиного податку.

Рівненщина: незабаром процедура ліквідації фізосіб-підприємців буде спрощена

Загалом в ДПІ у м. Рівному на спрощеній системі оподаткування перебувають 11894 представники малого та середнього бізнесу міста.

І надалі найпопулярнішою серед «спрощенців» лишається друга група – її обрали 4639 підприємців, що складає 47% всіх підприємців – «єдинників». Першу групу застосовують 2184 підприємці, третю – 2976. П’яту групу обрали 8 суб’єктів бізнесу.

Бізнесовим колам Рівного відшкодовано 11,4 млн грн ПДВ

Серед юридичних осіб – платників єдиного податку 2082 застосовують четверту групу та 5 підприємств обрали шосту.

За словами заступника начальника ДПІ у м. Рівному Валентина Германа, єдиний податок на сьогодні є суттєвим фінансовим підґрунтям для формування коштів місцевих бюджетів. Суттєве зростання надходжень від цього податку спостерігається останнім часом завдяки його сплаті фізичними особами – підприємцями. Серед чинників збільшення обсягів надходжень є і розширення кількості груп платників єдиного податку, лібералізація критеріїв віднесення до п’ятої та шостої груп у частині скасування обмеження кількості осіб, які перебувають у трудових відносинах з «єдинниками», та спрощення документообігу.

Про це повідомили в Інформаційно-комунікаційному відділі ДПІ у м. Рівному.





На правах реклами