Ми у Facebook
17.06.2014, 17:08

На Полтавщині стався потужний вибух на газопроводі Уренгой - Помари - Ужгород [Фото+Відео]

Сьогодні, 17 червня, близько 14.45 на газопроводі "Уренгой - Помари - Ужгород" стався вибух.
Інцидент стався в районі міста Лохвиця.

За даними рятувальників, займання газу відбулося на магістральному газопроводі Уренгой-Помари-Ужгород (діаметр 1400 мм, глибина 2 м).

Полум'я піднялося на висоту близько 200 метрів. Повідомлення про подію надійшло близько 14:30. На даний момент рятувальники і газовики намагаються локалізувати пожежу - перекриті всі заглушки, тиск у газопроводі падає. Постраждалих немає. У ДСНС також відзначили, що евакуація населення із прилеглих населених пунктів поки не планується.

Яка ситуація на державному кордоні України сьогодні?

"На місце події виїхали усі служби, в тому числі і оперативно-слідча група. Через полум'я і високу температуру підійти до вогнища неможливо. Інформації про жертви і постраждалих поки немає", - повідомили в прес-службі МВС.


Відео: 112.ua





Тим часом очевидці в соцмережах повідомляють, що за кілька десятків метрів від осередку займання знаходяться житлові будинки.

На кордоні з Росією хочуть побудувати стіну

Довідка
Уренгой-Помари-Ужгород - магістральний експортний газопровід. Поєднує газові родовища півночі Західного Сибіру з Ужгородом на Західній Україні. Далі газ транспортується кінцевим споживачам у Центральній і Західній Європі. Перетинає російсько-український кордон північніше міста Суми. По території України газ транспортується до компресорної станції в районі Ужгорода на кордоні зі Словаччиною та до менших компресорних станцій на кордоні з Угорщиною та Румунією. Трубопровід перетинає Уральський хребет і більше 600 річок, включаючи Об, Волгу, Дон і Дніпро.

За матеріалами: ТСН та ЛігаБізнесІнформ.





На правах реклами