Ми у Facebook
18.06.2014, 18:05

Порошенко доручив надати всім учасникам АТО статус учасників бойових дій

Президент України Петро Порошенко доручив, щоб всі бійці української армії, котрі воюють у зоні АТО, отримали статус учасника бойових дій.
Про це йдеться на офіційному сайті Президента України.

Усі військовослужбовці, які були чи будуть задіяні у проведенні антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях, отримають статус учасників бойових дій, заявив Президент України Петро Порошенко.

«Ніяких махінацій зі статусом учасника бойових дій не буде», - наголосив Глава держави, коментуючи інформацію журналістів щодо занесення невірних даних до військових квитків деяких службовців.

На кордоні з Росією хочуть побудувати стіну

Петро Порошенко зазначив, що порушив це питання під час останнього засідання Ради національної безпеки і оборони. За словами Глави держави, він доручив забезпечити отримання статусу учасників бойових дій всіма військовими, які задіяні у врегулюванні ситуації на сході України.

Як ідеться в повідомленні, виконання доручення перебуватиме на особистому контролі Президента. За словами Глави держави, силовики запевнили його в тому, що зазначений статус кожен із учасників отримає по завершенні АТО.

В українській армії з'являться Сили спецоперацій

Як відомо, 13 квітня в Україні оголосили антитерористичну спецоперацію з метою врегулювання ситуації в країні, подолання будь-яких проявів сепаратизму з боку радикально налаштованих осіб та недопущення фактів захоплення адміністративних будівель. Особлива увага приділяється таким регіонам, як Донецькому, Луганському та Харківському.





На правах реклами